Mihalik Enikő a szülés utáni depressziójáról vallott
2021-09-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mihalik Enikő nyolc héttel ezelőtt adott életet első gyermekének, Eva Rose-nak, azóta pedig közösségi oldalán többször is megmutatta, milyen jól boldogul édesanyaként. Friss élményeiről most egy hosszabb Youtube videó keretein számolt be, melyben ezúttal nem csak a gyermekneveléssel járó örömről, de a nehézségekről is lerántotta a leplet.

 

"Meg kell, hogy mondjam, sokkal nehezebb egy újszülött kisbabával mint amire számítottam, és hiába mondjátok, hogy számíthattam volna rá, hogy nem lesz könnyű, számítottam is rá, csak arra nem, hogy ez tényleg ennyire nehéz és ennyire meg tudja viselni az embert. Úgy gondolom, hogy nem csak a baby blues, de a szülés utáni depresszió is arcul csapott engem. Bár napról napra sokkal jobb, mert ugye ahogy fejlődik a kisbabám és egyre több dolgot képes csinálni, például rám mosolyog, elvan magával öt percig tíz percig, addig én mondjuk el tudok mosogatni, vagy be tudom dobni a ruhákat a mosógépbe. Ez már mind hatalmas segítség. Arról nem is beszélve, hogy a mosolygása, az hogyha már nem sír egyfolytában, az nekem egy hatalmas pozitív visszajelzés ami nagyon sokat segít nekem abban, hogy megerősítsen, mégis valamit jól csinálok. Még akkor is, hogyha nehéz, még akkor is, hogyha fáradt vagyok." - Kezdett bele őszintén mondandójába a szupermodell, majd még mélyebb gondolatokat kezdett feszegetni. Többek között például azt is elárulta, hogy rendszeresen fakad sírva, hol a boldogságtól, hol a szomorúságtól.

"Úgy gondolom, hogy nagyon sok anyának nagyon nehéz leküzdeni azokat a gondolatokat amik a kisbaba sírásakor fölerősödnek. Én nagyon sokszor megkérdőjeleztem, hogy vajon jó anya vagyok-e, hogy vajon erre rátermett vagyok-e egyáltalán. Nagyon sokszor van, hogy elsírom magamat. Vannak boldog sírási pillanatok, vannak kétségbeesett, szomorú sírási pillanatok. Szerintem egyáltalán nincs ebben semmi szégyellni való, ahogy abban sem, hogy valaki megkérdőjelezi a rátermettségét, teljesen természetes. Le a kalappal azok előtt a nők előtt akik ezen nem, hogy nem mennek keresztül, de csak pozitívan és csak csodálatosan élik meg ezeket a napokat, heteket, és ezt az első három hónapot."Forrás: Blikk

Hasonló bejegyzések