Miért és hogyan változtass a negatív hozzáállásodon a párkapcsolatodban?
2022-04-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Pesszimizmus és negatív világkép. Az egyik legnagyobb bajkeverő a párkapcsolatokban. Ez egy olyan rossz „szokás”, amely sajnos még a legerősebb szerelmi kötődést is képes darabokra tépni.

Ezért is fontos, hogy minél előbb száműzd a negatív gondolatokat a fejedből és az egész életedből, hogy valami új, termékeny kapcsolati mintát találj helyette, amellyel kivirulhat a szerelmetek. Mutatjuk hogyan!

Hagyd magad mögött a múltat!

Hidd el, mindenki járt már ott. Egy szakítás fájdalmas, a sérelmek nehezen gyógyulnak, a lélek és a szív megsínylik az elengedést, és a mögötte maradó űrt. De, ha a szívedben ezzel a fájdalommal kezdesz új kapcsolatba, az biztosan kudarcra lesz ítélve. Gyászold meg a múltat, de aztán el kell engedned. Tanulj az elkövetett hibáidból, az átélt negatív emlékekből, és fordítsd őket valami jóra, például ezután tudni fogod, hogy mit nem akarsz egy jövőbeni partneredtől.

Légy jelen!

Ne a múltban élj, hanem a jelenben! Éld meg, és élvezd ki a pillanatot, mert az elszáll, és semmivel sem fogod tudni visszahozni. Ha folyton a múltat siratod, vagy a jövő miatt aggódsz, akkor el fogsz felejteni itt lenni, a jelenben. Ezzel pedig a párkapcsolatodtól is elveszed a boldogság elérésének a lehetőségét.

A pároddal legyél nyílt és őszinte!

A legrosszabb, amit a saját negatív gondolataiddal tehetsz, ha magadban tartod őket, és hallgatsz róluk. Abban a pillanatban, amint felfeded őket a párod előtt, máris nem tűnnek olyan nyomasztónak. Ő segíthet eloszlatni a kételyeidet, és közösen megkeresni a megoldásokat. Abban is társad lehet, hogy képes legyél végre igazán elengedni magad, és élvezni a pillanatot, a nyugodt csendet, amely körülvesz. Hidd el, ő ismer Téged a legjobban a világon, a párod lesz a legfőbb pszichológusod.

Ez is érdekelhet! - Így légy pesszimistából optimista!

Találj rá a pesszimizmusod forrására!

A negatív gondolatok általában mélyen gyökereznek bennünk, ezért fontos, hogy kiderítsd a Tieid miből erednek. Ha készen állsz a változásra, akkor nem elég eldönteni, hogy ezt szeretnéd, muszály lesz valóban mélyre ásnod, és megtalálnod a bajok forrását. Ha felismersz egy múltbéli eseményt, akkor máris könnyebb lesz megérteni mindent, és így feldolgozni, illetve lezárni. Egy ilyen változás pedig már nem csupán a párkapcsolatodra lesz hatással, hanem az egész életedre is.