Miért a vasárnap az egyik legmagányosabb nap a héten?
2022-12-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Amikor párkapcsolatban élsz, akkor természetes, hogy a hétvégék a tiétek (persze, ha nem pont olyan kell dolgoznotok). Ezekhez a napokhoz kötődnek a legszebb emlékek, programok, és sok együtt töltött idő. Egy friss szakítás után természetes, hogy pont ezeket a napokon érzed a leginkább magányosnak magad, hiszen, ilyenkor még fájóbb a kapcsolat után a szívedben maradt űr.

Mit tehetsz, hogy ne érezd ilyen rosszul magad minden hétvégén? Elsőre egyértelműnek tűnik, hogy le kell foglalnod magad, minél több programot bezsúfolva a pihenőnapodba, hogy még csak gondolkoznod se kelljen.

De semmi sem ennyire egyszerű. Vasárnap legtöbben szeretünk csak lustálkodni, és nem csinálni semmit. De ilyenkor van lehetőségünk találkozni a családunkkal is, és persze megcsinálni a ház körüli munkákat. Ez utóbbiakkal viszont hiába is foglalod le magad, mégsem adják vissza ugyanazt az élményt, amelyeket a pároddal közös programok jelentettek számodra.

 

Hogyan hozhatod vissza a szórakozást a vasárnapokba?

 

Ismerned kell a saját félelmeidet

Melyek azok a dolgok, amelyektől még magányosabbnak érzed magad? Ha reggel elsétálsz egy zsúfolt kávézó mellett, ahol mindenki jól érzi magát, míg Te kint állsz egyedül, mert nincs kivel meginnod egy kávét? Vagy félsz az estéktől, mert olyankor egyik pillanatról a másikra rátör az egyedüllét kínzó érzése? Akkor előzd meg ezeket a helyzeteket. Találj egy barátnőt, akivel reggelente eljárhatsz a közeli kávézóba, és magadba szívhatod a zsongást, és jókedvet. Vagy hívj meg vacsorára egy családtagodat, ismerősödet, szomszédodat, így már a főzés elterelheti a figyelmed, és a végén nem a tv előtt ülve, egyedül kell megenned az ételt.

 

Találj új célt ennek a napnak!

Ki mondta, hogy a vasárnap csak a pihenésé lehet? Szervezd át az időbeosztásod, és dolgozz, vagy intézd az ügyeidet ilyenkor, és nevezd ki a szombatot a lazításra.

 

Készíts terveket!

Ha vasárnap túl sok időd van, akkor használd ki arra, hogy megtervezz a jövő vasárnapi programjaidat. És az azt követőket. Böngéssz kicsit a neten, és találj magadnak szuper izgalmas elfoglaltságokat. Lehet ez egy főzőiskola, vagy táncest, akár egy közös futóedzés, bármi, ami felébreszti a lelkesedésed. Ezzel elérheted, hogy egész héten újra alig várod majd a hétvégét, ami energiával és izgalommal tölt fel minden nap.

 

Menj el néhány randira!

A szabad vasárnap délutánok ideálisak az ismerkedésre. Ilyenkor sokkal több program és helyszín közül válogathattok, nem muszáj a közeli étterembe, vagy parkba menni egy futó találkozásra. Van idő hosszasan beszélgetni, és akár megtervezni egy következő randevút is.


Ez is érdekelhet! - Miért vagy még mindig egyedül?

Élvezd ki a szabad időt!

Talán most egy percet sem akarsz egyedül tölteni, mert csak a régi emlékek jutnak róla eszedbe. De hidd el, hamarosan eljön az az időszak is, amikor már úgy kell magadnak lecsípned némi énidőt, a párod és a közös programok mellett. Szóval használd ki, és csináld azt, amire mindig is vágytál, menj el oda, ahová mindig is szerettél volna, és legyél az, aki igazán Te vagy.