Mézes-joghurtos ribizlitart
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához:
-4 dkg gyömbér
-15 dkg darált keksz
-1 ek. cukor
-5 dkg vaj
-1 nagy tojás fehérje
A krémhez:
-3 lapzselatin
-7 dl görög joghurt
-5 ek. méz
-15 dkg ribizli
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Kivajazzuk egy 22 cm-es piteformát. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Konyhai robotgép segítségével összekeverjük a kekszet a gyömbérrel, a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a vajat, a tojásfehérjét és addig gyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk.
A tésztát körlappá nyújtjuk, és a piteformába terítjük úgy, hogy a forma peremére is jusson. A sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lapzselatint vízbe áztatjuk, ha megpuhult kinyomkodjuk és felolvasztjuk. Összekeverjük a joghurtot a mézzel, hozzáadjuk a zselatinlapokat. A tésztát kiemeljük a formából, belesimítjuk a krémet, és megszórjuk ribizlivel. Egy órára a hűtőbe tesszük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva