Mézes-joghurtos ribizlitart
2025-06-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához:

-4 dkg gyömbér

-15 dkg darált keksz

-1 ek. cukor

-5 dkg vaj

-1 nagy tojás fehérje

A krémhez:

-3 lapzselatin

-7 dl görög joghurt

-5 ek. méz

-15 dkg ribizli

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Kivajazzuk egy 22 cm-es piteformát. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Konyhai robotgép segítségével összekeverjük a kekszet a gyömbérrel, a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a vajat, a tojásfehérjét és addig gyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk.

A tésztát körlappá nyújtjuk, és a piteformába terítjük úgy, hogy a forma peremére is jusson. A sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A lapzselatint vízbe áztatjuk, ha megpuhult kinyomkodjuk és felolvasztjuk. Összekeverjük a joghurtot a mézzel, hozzáadjuk a zselatinlapokat. A tésztát kiemeljük a formából, belesimítjuk a krémet, és megszórjuk ribizlivel. Egy órára a hűtőbe tesszük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva