Mexikói tészta
Hozzávalók 4 személyre:
-1 sárga húsú paprika
-1 piros húsú paprika
-1 fej vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-50 dkg pulykamellfilé
-50 dkg tészta
-3 ek. olaj
-1 konzerv darabolt paradicsom
-1 dl tejföl
-1 csokor petrezselyem
-15 dkg reszelt cheddar sajt
Elkészítés:
A tésztát bő vízben megfőzzük, leszűrjük. Közben a paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A húst falatnyi kockákra daraboljuk.
Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, ezt is megpirítjuk. A paradicsomot elkeverjük a tejföllel, a húsra öntjük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és a húsra öntjük. Összeforraljuk.
A petrezselymet felaprítjuk, a tésztát összeforgatjuk a húsos raguval, megszórjuk petrezselyemmel. Tálaláskor sajtot reszelünk rá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva