Meseszerű volt Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos szerelmi története
2021-11-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Meseszerű szerelem volt az övék, rengetegen irigyelték őket. Több mint ötven évet éltek együtt, boldogságban, harmóniában, szeretetben. S amikor egyiküket magához szólította a teremtő, a másik néhány hónappal később követte őt a mennyországba.

 

Pécsi Ildikó, a csodálatos színésznő és Szűcs Lajos, a csupaszív válogatott futballista kapcsolata már-már mesébe illő.

Egy bajnoki meccs a sok közül. Így indult Pécsre a Dorog labdarúgócsapata. A vendég bányászfiúk között volt egy játékos, akinek azon a napon gyökeresen és menthetetlenül megváltozott az élete. S nem azért, mert laza mesterhármast gurított a pécsieknek, s azonnal szerződést kínált neki a Real Madrid. Szó sem volt ilyesmiről. Ám a szóban forgó futballista még annál is nagyobb kincset talált, mint a világ legjobb csapatának a szerződése. Szűcs Lajos, a dorogiak fedezete épp az egyik hangulatos pécsi presszóban kávézott játékostársaival, s közben elgondolkodva nézett ki az ablakon. Akkor látta meg az „égi tüneményt” – a magas, szőke, hosszú hajú fiatal nőt az út túloldalán…

– Akkor Pécsett játszottam Az aranyember című filmben. Imádtam azt a forgatást, a körülöttem lévő legendás színészekkel, a város hangulatával. Noémit alakítottam, a főhős szerelmét, és épp az egyik jelenet felvételére igyekeztem, amikor Lajos a presszóban ücsörögve meglátott és utánam jött. Azt mondta nekem, hogy a felesége leszek, de én kinevettem.

Pécsi Ildikó már fiatalon is legendás szerepeket játszott. A Tenkes kapitányában ismerhette őt meg az ország, majd jöttek az újabb és újabb kihívások. Fiatal volt és gyönyörű – a férfiak elérhetetlen álma. Szűcs Lajos, a Dorog jóképű, jókötésű, rámenős labdarúgója is kosarat kapott azon a napon. Hat évnek kellett eltelnie, mire valóban a vonzó színésznő közelébe kerülhetett. Pécsi Ildikó akkor már a Vígszínház társulatához tartozott, Szűcs Lajos pedig minden idők legerősebb Ferencvárosában futballozhatott. S ha olykor ők ketten valahol a budapesti éjszakában összefutottak, a sportoló megpróbált udvarolni. Egyszer például a híres Casanova bárban tett egy halvány kísérletet a kapcsolatfelvételre, de a színésznő hangosan nevetve azt mondta neki: „Majd szilveszterkor randevúzunk…”

 

A naptárak áprilist mutattak.

Aztán valóban eljött a várva várt szilveszter, és az Olympia bárban elkezdődött minden. S még annál is több. 1969-ben összeházasodtak, és 2020-ban bekövetkezett halálukig együtt éltek.

Nem tudtak egymás nélkül élni. S ez az ő esetükben nem egy hatásvadász fordulat, hanem tény. A bivalyerős sportoló, Szűcs Lajos 2020 nyarán hunyt el, a szervezetét legyűrte a gyilkos kór. 76 esztendős volt. Felesége, aki csak „édes jó Lajosomnak” hívta férjét, szó szerint belehalt a bánatba. Néhány hónappal később, december 5-én álmában indult imádott párja után. Azóta mindketten a máriabesnyői temetőben nyugszanak együtt, immár az idők végezetéig.

Forrás: Blikk