Mentes baracktorta
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához:
-10 dkg alma
-4 dkg kókuszzsír
-1 mk. vaníliapaszta
-3 dkg barna rizsliszt
-3 dkg kukoricaliszt
-1/4 kk. szódabikarbóna
-2 dkg darált mandula
-1/4 kk. stevia por
A krémhez:
-30 dkg sárgabarack
-15 dkg sűrű kókuszkrém
-3 ek. keményítő
-1/4 kk. stevia por
-2 ek. pirított szeletelt mandula
Elkészítés:
A tésztához az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 1 ek. vízzel megpároljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a kókuszolajjal, a vaníliával péppé törjük. A liszteket összekeverjük 1 csipet sóval és a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a darált mandulát is. Beledolgozzuk az almás keveréket és fél órát pihentetjük.
Kibélelünk sütőpapírral egy 18 cm-es kapcsos tortaformát, a sütőt pedig 160 °C-ra előmelegítjük. A tésztamasszát kézzel a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy kb. egyenletes fedje az alját és legyen 2 cm magas kis pereme. Sütőpapírt terítünk, nehezéknek rizst szórunk rá, és a sütőben kb. kb. 15-20 percig sütjük, amíg a széle kezd megbarnulni, de még nem szárad ki.
A krémhez a barackot megtisztítjuk, kimagozzuk, krémesre turmixoljuk. Kis lábosban sűrűre beforraljuk. Ízlés szerint édesítjük. A keményítőt elkeverjük 3 ek. vízzel, és a barackhoz öntjük, sűrűre forraljuk. Hagyjuk kihűlni.
A kókuszkrémet habverővel felverjük, a kézmeleg barackos masszába forgatjuk. A kihűlt tortába töltjük, elsimítjuk. A tetejét pirított mandulával megszórjuk. Hűtőbe tesszük, majd amikor lehűlt, szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva