Melyik frizura öregíti a 40 feletti nőket?
2023-03-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A frizura meghatározhatja az egész megjelenésünket, ezért főleg negyven felett nagyon fontos, hogy olyan stílust vágassunk, amelyik jól áll. Ez persze a különböző arcformák miatt nagyon egyedi, de a stylistok egyetértenek abban, hogy van egy bizonyos frizura, ami ritkán áll jól a 40 feletti nőknek.

– Bár vannak érett nők – például Demi Moore –, akik fantasztikusan néznek ki hosszú hajjal, de a legtöbb esetben

a hercegnősen hosszú haj a 40 feletti nőket idősebbnek mutatja a koránál

– mondja David Kastin New York-i fodrász, aki szerint ahhoz, hogy érett korban is hosszú haja legyen egy nőnek nagyon fontos a kellő hajszerkezet és az arcforma.

– Ha nagyon egészséges, erős hajad van, és inkább kerek az arcod, akkor az extrán hosszú haj is jól állhat. De ha az arcod inkább ovális vagy hosszúkás, és a hajad finom szálú, akkor egy középhosszú frizurát ajánlok, például egy hosszú bobot vagy egy vagány pixie vágást.

Bordáig érő haj? Semmi esetre se 40 felett!

Mitch Stone celeb stylist szintén ezen a véleményen van:

„A hosszú hajat a fiatalsággal társítják, de ha a bordáig vagy azon túl ér, és a hajunk a kor előrehaladtával veszít a volumenéből, akkor automatikusan idősebbnek nézünk ki tőle" – árulta el.

Abban az esetben, ha negyven fölött egyszerűen nem tudsz megválni hosszú hajadtól, akkor fogadd meg a sztárok tanácsát.

Sandra Bullock és Demi Moore bebizonyította, milyen jól mutathat egy ápolt és hosszú haj a 2023-as Oscar-gálán. Bullock kissé hullámos, míg Moore egyenesre vasalt hajjal jelent meg, de ami közös volt bennük: mindkettőjüknek nagy volumenű a haja, és hosszát tekintve még messze vannak a hercegnős hosszúságtól.