Melyik fajta termék mennyi ideig tartható el?
2022-09-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Amikor hosszabb időre elutazunk, hajlamosak vagyunk megfeledkezni az éléskamránkban lévő termékekről, amiknek nem tart örökké a szavatosságuk. Érdemes átnézni a konzerveket, kozmetikai cikkeket, egyéb élelmiszereket, hogy elkerüljük az esetleges gyomorrontásokat.

Nézzük is meg, melyik fajta termék mennyi ideig tartható el!

Konzervált élelmiszerek

Szeretjük, ha kéznél tartunk konzerveket az utazásainkhoz, ezért fontos megérteni, hogy mely dobozok jók a számodra, és melyek azok, amelyek fogyasztása nem biztonságos lejárta után (vagy akár előtte is). A konzervált gyümölcsökre, zöldségekre, levesekre, tonhalra, kukoricára, babra stb., általában rá van nyomtatva a gyártási és a lejárati dátum a csomagolás külső oldalán.

Szárított élelmiszerek

A legtöbb szárított élelmiszer 2 és 5 év között eláll, ha megfelelően tárolod. Ha az eredeti csomagolásban tartod őket, a legjobb, ha hűvös, száraz helyre pakolod. Fontos megjegyezni, hogy miután a terméket kinyitottad, a lehető leghamarabb el kell használni.

Kozmetikai termékek

Általánosságban elmondható, hogy a kozmetikumok jobb jelöltek a hosszabb távú tárolásra, mint az élelmiszerek, mivel nem romlanak meg könnyen az előállításuk és az összetevők tárolási módja miatt, ezért sokan ömlesztve vásárolják meg őket, hogy pénzt takarítsanak meg. Nézd át azonban őket időnként, és ne használd, ha már lejárt a szavatossági ideje, mert nem biztonságosak a bőrünk számára ilyenkor már.