Meggyes-mákos kevert süti joghurttal
Hozzávalók:
-20 dkg rétesliszt
-15 dkg darált mák
-1 csomag sütőpor (7 gramm)
-15 dkg cukor
-1 csipet só
-2 tojás
-2 dl natúr joghurt
-0,5 dl étolaj
-25 dkg fagyasztott meggy
-1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és előkészítünk egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelve. A fagyasztott meggyet kiolvasztjuk, és alaposan lecsepegtetjük, hogy a tésztát ne áztassa el. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, darált mákot, sütőport, cukrot és egy csipet sót. Egy másik tálban a tojásokat a joghurttal, az olajjal és a vaníliával elkeverjük. A nedves hozzávalókat hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz, és simára keverjük a masszát.
A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a lecsepegtetett meggyet. 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz, és a beleszúrt tű tisztán jön ki. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Tipp: Ha még zamatosabbá szeretnénk varázsolni a sütit, 1 bio citrom reszelt héjával is gadagíthatjuk a tésztát.