Meggyes-kókuszos polentatorta
Hozzávalók kb. 16 szelethez:
-1 üveg magozott meggybefőtt
-20 dkg puha vaj
-10 dkg nádcukor
-4 tojás
-20 dkg kókuszreszelék
-10 dkg kukoricadara
-1 citrom reszelt héja és leve
-1 kk. gm sütőpor
-1 kk. holland kakaópor
-1 kk. őrölt fahéj
A tetejére:
-2 ek. kókuszreszelék
Elkészítés:
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A meggyet lecsepegtetjük.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kukoricadarát. Belekeverjük a sütőport, a fahéjat, a kakaót, a citromhéjat, hozzáadjuk a citrom levét és egy csipet sót is.
A masszát a formába simítjuk, megszórjuk a meggyel, és a sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk kókuszreszelékkel és szeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 240 kcal