Meggyes-kókuszos polentatorta
2024-05-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 16 szelethez:

-1 üveg magozott meggybefőtt

-20 dkg puha vaj

-10 dkg nádcukor

-4 tojás

-20 dkg kókuszreszelék

-10 dkg kukoricadara

-1 citrom reszelt héja és leve

-1 kk. gm sütőpor

-1 kk. holland kakaópor

-1 kk. őrölt fahéj

A tetejére:

-2 ek. kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A meggyet lecsepegtetjük.

A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kukoricadarát. Belekeverjük a sütőport, a fahéjat, a kakaót, a citromhéjat, hozzáadjuk a citrom levét és egy csipet sót is.

A masszát a formába simítjuk, megszórjuk a meggyel, és a sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk kókuszreszelékkel és szeleteljük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

1 szelet: 240 kcal