Mediterrán stílusú grillezett cukkini saláta
Hogyan készítsd el?
A cukkinit vágd hosszában vagy karikákra
Kend meg extra szűz olívaolajjal, sózd, borsozd ( frissen tört színes bors keverékkel lesz igazán finom), majd mehet a grillre (vagy egy grillserpenyőbe). Süsd mindkét oldalát, amíg szép barna csíkos lesz, de még kicsit roppanós marad.
Tedd át egy tálba, és locsold meg frissen facsart citromlével, szórd meg egy csipet őrölt köménnyel, és forgasd össze friss aprított, mediterrán fűszernövényekkel. Egy kevés olívaolajjal elkevert sült fokhagyma, vagy fokhagymakrém is nagyon jól áll neki. Ha van otthon koktélparadicsom, és újhagyma zöldje, abból is keverj hozzá.
Tálaláskor morzsolj rá fetasajtot, és díszítsd még egy kis friss zöldfűszerrel.
Mivel kínáld?
Grillezett húsokhoz és halakhoz: például souvlaki, mediterrán fűszerezésű csirke, serpenyős lazac vagy garnéla mellé.
Mezze tál részeként: tzatzikivel, hummusszal, tabuléval és friss pitával kiegészítve. Ha nem akarsz vega vacsorát, egy kis citromhéjjal és mediterrán fűszerekkel készíts mellé különleges fasírtot, vagy csirkemellet.
Önálló könnyű vacsoraként: egy szelet ropogós kenyérrel vagy bulgurral, kuszkusszal. Ez a saláta hidegen is finom, így tökéletes piknikre, grillpartira, vagy vendégségbe vinni.
Miért szeretjük?
Gyors és egyszerű, mégis látványos.
Könnyű, de ízes, és a grillezett cukkini egészen más élményt ad, mint a nyers.
Tele van mediterrán ízekkel, és szinte mindenféle főétel mellé illik.
Ha marad másnapra, felcsíkozott csirkével együtt, majonézzel megkent tortillalapokba tölve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolhatod.