Mediterrán csirkecomb
2024-10-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-8 csirkecomb alsó

-1 tk. morzsolt kakukkfű

-3 fej mogyoróhagyma

-2 zöldpaprika

-2 citrom

-3 ek. olaj

-10 dkg magozott zöld olajbogyó

-10 dkg magozott fekete olajbogyó

-2 babérlevél.

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a kakukkfűvel. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paprikákat és a citromot megmossuk, vékony csíkokra, illetve karikákra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a csirkecombok mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk benne. Olajjal kikenünk egy sütőtálat, beletesszük a paprikát, a mogyoróhagymát és az olajbogyókat meg a babérlevelet. Ráhelyezzük a combokat, melléjük pedig a citromkarikákat. Meglocsoljuk a serpenyőben visszamaradt olajjal.

A tálat az előmelegített sütőbe toljuk és a húst kb. 35 percet sütjük. Időnként megforgatjuk, hogy tökéletesen átsüljenek a húsok. Pirított kenyeret, bagettet is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva