Mediterrán csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
-8 csirkecomb alsó
-1 tk. morzsolt kakukkfű
-3 fej mogyoróhagyma
-2 zöldpaprika
-2 citrom
-3 ek. olaj
-10 dkg magozott zöld olajbogyó
-10 dkg magozott fekete olajbogyó
-2 babérlevél.
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a kakukkfűvel. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paprikákat és a citromot megmossuk, vékony csíkokra, illetve karikákra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a csirkecombok mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk benne. Olajjal kikenünk egy sütőtálat, beletesszük a paprikát, a mogyoróhagymát és az olajbogyókat meg a babérlevelet. Ráhelyezzük a combokat, melléjük pedig a citromkarikákat. Meglocsoljuk a serpenyőben visszamaradt olajjal.
A tálat az előmelegített sütőbe toljuk és a húst kb. 35 percet sütjük. Időnként megforgatjuk, hogy tökéletesen átsüljenek a húsok. Pirított kenyeret, bagettet is kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva