Márványos pudingszelet
Hozzávalók kb. 16 szelethez
A tésztához:
-20 dkg liszt
-2 ek. kakaópor
-10 dkg puha vaj + a formához
-15 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 tojás
A töltelékhez:
-2 csomag vaníliás pudingpor
-12 dkg cukor
-7,5 dl tej
-10 dkg étcsokoládé
-2 narancs reszelt héja
-4 dl tejszín
A tetejére
-2 narancs
-1 csomag színtelen tortazselé
-2,5 dl narancslé
-2 ek. cukor
Elkészítés:
Kivajazunk egy közepes, magas peremű tepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd összedolgozzuk. A tésztát a formába nyomkodjuk úgy, hogy magas pereme legyen, villával megszurkáljuk, és a sütőben 10 percig elősütjük.
A töltelékhez a pudingport a cukorral és kevés tejjel összekeverjük, majd a maradék tejjel hagyományosan sűrű pudingot főzünk. Hűlni hagyjuk, időnként megkeverjük. A csokoládét darabokra törjük, vízgőz felett felolvasztjuk. Belekeverjük a narancsok reszelt héját. A tejszínt a pudinghoz keverjük, a krémet 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A kisebb részhez hozzáadjuk az olvasztott csokit.
A vaníliás pudingot beleöntjük az elősütött tésztába, ráöntjük a csokoládés krémet, villával kissé összekeverjük, hogy márványos legyen a belseje. A sütőben 45 perc alatt megsütjük.
A narancsot kifilézzük, kirakjuk vele a sütemény tetejét. A tortazselét a narancslével és a cukorral elkészítjük, a torta tetejére öntjük. Dermedni hagyjuk, csak utána szeleteljük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva