Márványos pudingszelet
2025-04-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 16 szelethez

A tésztához:

-20 dkg liszt

-2 ek. kakaópor

-10 dkg puha vaj + a formához

-15 dkg cukor

-1 csomag vaníliás cukor

-1 tojás

A töltelékhez:

-2 csomag vaníliás pudingpor

-12 dkg cukor

-7,5 dl tej

-10 dkg étcsokoládé

-2 narancs reszelt héja

-4 dl tejszín

A tetejére

-2 narancs

-1 csomag színtelen tortazselé

-2,5 dl narancslé

-2 ek. cukor

Elkészítés:

Kivajazunk egy közepes, magas peremű tepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd összedolgozzuk. A tésztát a formába nyomkodjuk úgy, hogy magas pereme legyen, villával megszurkáljuk, és a sütőben 10 percig elősütjük.

A töltelékhez a pudingport a cukorral és kevés tejjel összekeverjük, majd a maradék tejjel hagyományosan sűrű pudingot főzünk. Hűlni hagyjuk, időnként megkeverjük. A csokoládét darabokra törjük, vízgőz felett felolvasztjuk. Belekeverjük a narancsok reszelt héját. A tejszínt a pudinghoz keverjük, a krémet 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A kisebb részhez hozzáadjuk az olvasztott csokit.

A vaníliás pudingot beleöntjük az elősütött tésztába, ráöntjük a csokoládés krémet, villával kissé összekeverjük, hogy márványos legyen a belseje. A sütőben 45 perc alatt megsütjük.

A narancsot kifilézzük, kirakjuk vele a sütemény tetejét. A tortazselét a narancslével és a cukorral elkészítjük, a torta tetejére öntjük. Dermedni hagyjuk, csak utána szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva