Mangós-joghurtos pohárdesszert
2025-05-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 2 személyre

-5 dkg étcsokoládé + egy kevés a díszítéshez

-1 dl tejszín

-1 db friss mangó

-2 ek. porcukor

-2 dl görög joghurt

-4 babapiskóta

Elkészítés:

A csokoládét a tejszínnel együtt vízgőz felett felolvasztjuk, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé elolvad. Hagyjuk langyosra kihűlni.

A mangót meghámozzuk, feldaraboljuk a felét kockákra vágjuk, a maradékot péppé mixeljük 1 ek. porcukorral. A joghurtot simára keverjük a maradék porcukorral.

Nagyobb poharakba-kelyhekbe tördelünk 2-2 babapiskótát, erre csokikrémet, mangópürét locsolunk, a tetejére kanalazzuk a joghurtot, és megszórjuk mangókockákkal. A hűtőben hagyjuk pihenni 1-2 órát, majd tálaláskor ízlés szerint mangóval, csokoládéforgáccsal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva