Mangós-joghurtos pohárdesszert
Hozzávalók 2 személyre
-5 dkg étcsokoládé + egy kevés a díszítéshez
-1 dl tejszín
-1 db friss mangó
-2 ek. porcukor
-2 dl görög joghurt
-4 babapiskóta
Elkészítés:
A csokoládét a tejszínnel együtt vízgőz felett felolvasztjuk, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé elolvad. Hagyjuk langyosra kihűlni.
A mangót meghámozzuk, feldaraboljuk a felét kockákra vágjuk, a maradékot péppé mixeljük 1 ek. porcukorral. A joghurtot simára keverjük a maradék porcukorral.
Nagyobb poharakba-kelyhekbe tördelünk 2-2 babapiskótát, erre csokikrémet, mangópürét locsolunk, a tetejére kanalazzuk a joghurtot, és megszórjuk mangókockákkal. A hűtőben hagyjuk pihenni 1-2 órát, majd tálaláskor ízlés szerint mangóval, csokoládéforgáccsal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva