Málnás túróhab
2025-06-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 adaghoz

A krémhez:

-25 dkg túró

-4 ek. porcukor

-1 csomag vaníliás cukor

-0,5 citrom reszelt héja

-1 dl görög joghurt

-1,5 tk. zselatin

-2 dl habtejszín

A málnás réteghez:

-20 dkg málna

-1 ek. cukor

-1 tk. zselatin

Elkészítés:

A túróban alaposan elkeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a joghurtot és krémesre keverjük. A zselatint feloldjuk egy deci forró vízben, a tejszínt pedig kemény habbá verjük. A túrós krémbe keverjük a zselatint, majd beleforgatjuk a habot is.

A gyümölcsös réteghez a málnát elkeverjük a cukorral és négy kanál hideg vízzel. Feltesszük főni és hagyjuk, hogy néhány perc alatt összemelegedjen. A málnaszemeket villával enyhén szétnyomkodjuk, majd amikor már kellően meleg, de még nem forr, belekeverjük a zselatint. Amikor feloldódik, lehúzzuk a tűzről.

A túrókrémet a málnás szósszal felváltva poharakba rétegezzük, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a desszert kellően lehűljön. Hidegen, málnával díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva