Málnás túróhab
Hozzávalók 4 adaghoz
A krémhez:
-25 dkg túró
-4 ek. porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-0,5 citrom reszelt héja
-1 dl görög joghurt
-1,5 tk. zselatin
-2 dl habtejszín
A málnás réteghez:
-20 dkg málna
-1 ek. cukor
-1 tk. zselatin
Elkészítés:
A túróban alaposan elkeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a joghurtot és krémesre keverjük. A zselatint feloldjuk egy deci forró vízben, a tejszínt pedig kemény habbá verjük. A túrós krémbe keverjük a zselatint, majd beleforgatjuk a habot is.
A gyümölcsös réteghez a málnát elkeverjük a cukorral és négy kanál hideg vízzel. Feltesszük főni és hagyjuk, hogy néhány perc alatt összemelegedjen. A málnaszemeket villával enyhén szétnyomkodjuk, majd amikor már kellően meleg, de még nem forr, belekeverjük a zselatint. Amikor feloldódik, lehúzzuk a tűzről.
A túrókrémet a málnás szósszal felváltva poharakba rétegezzük, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a desszert kellően lehűljön. Hidegen, málnával díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva