Magyar zászlós szelet
2025-10-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók

A tésztához:

-6 db tojás

-6 ek cukor

-6 ek liszt

-1 tk sütőpor

-1 csipet só

-Piros és zöld ételszínezék (vagy természetes alternatíva: málnapor / spenótpor)

A krémhez:

-250 g mascarpone

-250 ml habtejszín

-2 ek porcukor

-1 tk vaníliakivonat

A tetejére (opcionális):

-Fehér csokoládé forgács vagy kókuszreszelék

-Friss gyümölcs (pl. málna, eper, kiwi)

Elkészítés:

A piskóták:

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgákat is.

Beleforgatjuk a lisztet és a sütőport.

A masszát három részre osztjuk:

-az egyik marad fehér,

-a másikba piros színt,

-a harmadikba zöld színt keverünk.

Külön-külön 180 °C-on kb. 10–12 percig sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 20×30 cm-es).

A krém:

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, porcukrot és vaníliát.

Összeállítás:

Zöld piskóta – krém – fehér piskóta – krém – piros piskóta sorrendben rétegezzük.

Hűtőbe tesszük pár órára, hogy jól összeálljon.

Tálalás:

A tetejére mehet kókuszreszelék, vagy a színekhez illő gyümölcsdísz (piros–fehér–zöld).

Szépen szeletelve, zászlós rétegekkel mutatós lesz.

Tipp:

Ha természetes színezéket szeretnél:

Piros: málna- vagy céklapor, esetleg sűrített eperpüré

Zöld: spenótlevet vagy matchaport keverhetsz a tésztába