Mágnás szelet
2024-10-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 25 szelethez

A tésztához:

-40 dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék

-1/2 csomag sütőpor

-10 dkg eritritol

-1 kezeletlen citrom reszelt héja

-3 tojássárga

-4 ek. (laktózmentes) tejföl

-20 dkg (laktózmentes) margarin

A töltelékhez:

-10 dkg baracklekvár

-15 dkg darált dió

-15 g eritritol

-1 kezeletlen citrom reszelt héja

-4 tojásfehérje

A tetejére:

-1 tojássárgája

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, az eritritollal és a citromhéjjal. Utána elmorzsoljuk benne a hideg margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk.

A tészta kétharmadát kinyújtjuk rizslisztes deszkán, kb. 1 cm vastagra, és beleigazítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe (23x33cm). A kilógó széleket levágjuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük az eritritollal. A diót elkeverjük a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a habba. A tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral és rásimítjuk a diós habot. A maradék tésztából rudakat sodrunk, és átlósan berácsozzuk a süti tetejét.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Lekenjük a rácsokat a tojássárgájával, és a sütőben 40 percig sütjük, amíg szép színe lesz.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva