Mágnás szelet
Hozzávalók kb. 25 szelethez
A tésztához:
-40 dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék
-1/2 csomag sütőpor
-10 dkg eritritol
-1 kezeletlen citrom reszelt héja
-3 tojássárga
-4 ek. (laktózmentes) tejföl
-20 dkg (laktózmentes) margarin
A töltelékhez:
-10 dkg baracklekvár
-15 dkg darált dió
-15 g eritritol
-1 kezeletlen citrom reszelt héja
-4 tojásfehérje
A tetejére:
-1 tojássárgája
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, az eritritollal és a citromhéjjal. Utána elmorzsoljuk benne a hideg margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk.
A tészta kétharmadát kinyújtjuk rizslisztes deszkán, kb. 1 cm vastagra, és beleigazítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe (23x33cm). A kilógó széleket levágjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük az eritritollal. A diót elkeverjük a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a habba. A tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral és rásimítjuk a diós habot. A maradék tésztából rudakat sodrunk, és átlósan berácsozzuk a süti tetejét.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Lekenjük a rácsokat a tojássárgájával, és a sütőben 40 percig sütjük, amíg szép színe lesz.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva