Madártej szelet
Hozzávalók 15 szelethez:
-8 tojás
-15 ek. cukor
-1 tk. sütőpor
-13 ek. liszt
-2 csomag vaníliás cukor
-4 dl tej
-20 dkg vaj/margarin
-10 dkg porcukor
-4 dl tejszín
-csokireszelék a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral habbá verjük. A sütőport elkeverjük 8 ek. lisztben, a kemény habhoz adjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm) simítjuk és megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, a vaníliás cukrot a tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat/margarint kihabosítjuk a porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, a krémre simítjuk, majd csokireszelékkel megszórjuk. Jól behűtve az igazi!
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva