Madártej szelet
2023-09-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 15 szelethez:

-8 tojás

-15 ek. cukor

-1 tk. sütőpor

-13 ek. liszt

-2 csomag vaníliás cukor

-4 dl tej

-20 dkg vaj/margarin

-10 dkg porcukor

-4 dl tejszín

-csokireszelék a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral habbá verjük. A sütőport elkeverjük 8 ek. lisztben, a kemény habhoz adjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm) simítjuk és megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, a vaníliás cukrot a tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat/margarint kihabosítjuk a porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.

A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, a krémre simítjuk, majd csokireszelékkel megszórjuk. Jól behűtve az igazi!

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva