Lusta lányok fogyókúrás tippjei - 8 egyszerű tipp a fogyásért
2021-02-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hosszú órákon át izzadni az edzőteremben, mellette pedig szigorú diétával sanyargatni magunkat, hogy elérjük az álomsúlyt. Hát ehhez nem sokunknak van kedve! Még szerencse, hogy jó néhány trükköt és praktikát bevethetünk a kellemesebb fogyás érdekében. Jöjjenek hát a lusta és okos lányok fogyókúrás tippjei!

Szeressük meg a zöld teát!

Zsíros tejjel készült kapucsínó helyett szokjunk rá inkább a zöld teára, amely köztudottan segít megszabadulni a hasi zsírtól, felpörgeti az anyagcserét és még az emésztést is segíti. Ugye, jöhet egy nagy bögrével?

Használjunk kisebb tányérokat!

Tuti fogyókúrás módszer, ha kisebb tányérokról fogyasztjuk el az ételeinket. Elvégre a kicsi tányért nem tudjuk úgy megpakolni, mint a nagyot, ezáltal pedig kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.Ne igyunk üres kalóriákat!

Hiába figyelünk oda arra, hogy egészséges és alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyasszunk, ha innivalóink televannak zsírral és cukorral. Ahogy az előző pontban is említettük, a kávénk is lehet kalóriabomba, hát még szénsavas üdítők, amelyek olyan könnyen lecsúsznak… Cseréljük hát le ezeket az italokat sima vagy (házilag) ízesített vízre.

Válasszuk a lépcsőt!

Ha nem akarunk az edzőteremben a taposógépen szenvedni, akkor legalább lift helyett válasszuk a lépcsőt. Így aztán edzésben maradhatunk és a liftre sem kell várnunk.Sétáljunk mindenhová!

Nemcsak a fitneszbérlet, de a buszbérlet árát is megspórolhatjuk, ha mindenhová gyalog megyünk – vagy legalábbis azokra a helyekre, amelyek sétatávolságban vannak. A sok-sok sétával ugyanis remekül edzésben tarthatjuk a szív- és érrendszerünket és az izmainkat is erősíthetjük. Elvégre a sétálás majdnem olyan, mintha futnánk!

Ne együnk a televízió előtt!

Miközben a kedvenc sorozatunkat vagy egy izgalmas thrillert nézünk, simán nyoma veszhet egy teljes zacskó sajtos-tejfölös csipsznek. Mivel nem az evésre, hanem a tévében látottakra koncentrálunk, így nem is tudjuk kontrollálni az elfogyasztott mennyiséget. Éppen ezért jobb, ha nincs előttünk semmilyen ennivaló a kanapén.

 

Aludjunk többet!

A lusta lányok fogyókúrás tippjei közül ez az a praktika, ami ellen talán senkinek nincs ellenvetése. Ráadásul az alvás nagyon is fontos része a fogyókúrának. Hogy miért? Ha keveset alszunk, akkor lelassul az anyagcserénk, amely meggátolhatja a fogyást.Felejtsük el a bő cuccokat!

Bár a laza szabású ruhadarabok rendkívül kegyesek hozzánk, ha néhány plusz kilót szeretnénk elrejteni, mégsem érdemes őket túl gyakran viselni. Ha ugyanis csupa bő holmit hordunk, akkor nem érezzük, hogy kúsznak fel ránk a kilók. Bezzeg, ha egy feszes farmert viselünk, akkor könnyebben nemet mondunk a csokoládés fánkra.

Forrás: Activebeauty