Légiesen könnyed gofri
Hozzávalók a gofritésztához (kb. 10 darabhoz):
3 tojásnak megfelelő tojás helyettesítő
250 g tönkölybúza finomliszt T630
250 ml natúr zabtej
75 ml sütőolaj
80 g nádcukor
1 tk őrölt Bourbon vanília
1 csipet só és olaj a sütéshez
További hozzávalók:
juharszirup, mogyorókrém, gyümölcsfeltét (málna, eper, áfonya), porcukor
Elkészítés:
1. Fontos, hogy a gofri sütőt még a sütés előtt felmelegítsük, hogy a gofri kívül enyhén ropogósra, belül viszont puhára süljön. A tészta hozzávalóit öntsük egy tábla és egy mixer segítségével keverjük csomómentesre.
2. A sütőt egy ecset segítségével kenjük meg egy kevés olajjal – ez megakadályozza, hogy odaragadjon a gofri a sütőhöz – majd egy merőkanálnyi tésztát (kb. 80 ml) kanalazzunk a sütőre és süssük 3-4 perc alatt aranybarnára. Az elkészült finomságokat hagyjuk süteményrácson kihűlni.
Összeállítás:
A gofri mindkét oldalát kenjük meg nugátkrémmel. Ezt a folyamatot ismételjük meg addig, míg 4 szintet egymásra nem halmoztunk. Az elkészült finomságot tegyük be a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen, majd fogyasztás előtt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, gyümölcsökkel vagy akár juharsziruppal is meglocsolhatjuk.