Légiesen könnyed gofri
2023-01-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók a gofritésztához (kb. 10 darabhoz):

3 tojásnak megfelelő tojás helyettesítő

250 g tönkölybúza finomliszt T630

250 ml natúr zabtej

75 ml sütőolaj

80 g nádcukor

1 tk őrölt Bourbon vanília

1 csipet só és olaj a sütéshez

További hozzávalók:

juharszirup, mogyorókrém, gyümölcsfeltét (málna, eper, áfonya), porcukor

Elkészítés:

1. Fontos, hogy a gofri sütőt még a sütés előtt felmelegítsük, hogy a gofri kívül enyhén ropogósra, belül viszont puhára süljön. A tészta hozzávalóit öntsük egy tábla és egy mixer segítségével keverjük csomómentesre.

2. A sütőt egy ecset segítségével kenjük meg egy kevés olajjal – ez megakadályozza, hogy odaragadjon a gofri a sütőhöz – majd egy merőkanálnyi tésztát (kb. 80 ml) kanalazzunk a sütőre és süssük 3-4 perc alatt aranybarnára. Az elkészült finomságokat hagyjuk süteményrácson kihűlni.

Összeállítás:

A gofri mindkét oldalát kenjük meg nugátkrémmel. Ezt a folyamatot ismételjük meg addig, míg 4 szintet egymásra nem halmoztunk. Az elkészült finomságot tegyük be a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen, majd fogyasztás előtt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, gyümölcsökkel vagy akár juharsziruppal is meglocsolhatjuk.