Lasagne zöldséges raguval
2025-04-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 6 személyre:

-8 tojás

-40 dkg csirkemellfilé

-1 vékony szál póréhagyma (2-3 szál zöldhagyma)

-2 gerezd fokhagyma

-3 ek. vaj

-20 dkg zöldborsó, fagyasztott

-7 dl főzőtejszín

-12-15 lasagne tésztalap

-10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:

A raguhoz a tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A húst apróra kockázzuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.

A raguhoz serpenyőben a fele felforrósított vajon a csirkemellet fehéredéséig sütjük, majd hozzáadjuk a borsót, a karikára vágott hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, puhulásig pároljuk, felengedjük a tejszínnel és összeforraljuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Hőálló tálat kikenünk a maradék vajjal, kibéleljük tésztalapokkal, rákanalazzuk a ragu felét, ráhelyezzük a tojáskarikákat, és egy újabb adag lasagnelappal beterítjük. Ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tésztalap kerüljön, amit megszórunk füstölt sajttal. A sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 80 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva