Lasagne zöldséges raguval
Hozzávalók 6 személyre:
-8 tojás
-40 dkg csirkemellfilé
-1 vékony szál póréhagyma (2-3 szál zöldhagyma)
-2 gerezd fokhagyma
-3 ek. vaj
-20 dkg zöldborsó, fagyasztott
-7 dl főzőtejszín
-12-15 lasagne tésztalap
-10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
A raguhoz a tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A húst apróra kockázzuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A raguhoz serpenyőben a fele felforrósított vajon a csirkemellet fehéredéséig sütjük, majd hozzáadjuk a borsót, a karikára vágott hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, puhulásig pároljuk, felengedjük a tejszínnel és összeforraljuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Hőálló tálat kikenünk a maradék vajjal, kibéleljük tésztalapokkal, rákanalazzuk a ragu felét, ráhelyezzük a tojáskarikákat, és egy újabb adag lasagnelappal beterítjük. Ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tésztalap kerüljön, amit megszórunk füstölt sajttal. A sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 80 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva