Lányaként szereti Katalin hercegnét III. Károly
2024-06-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Különleges kapcsolat van III. Károly uralkodó és menye, Katalin hercegné között. A brit királyi család két, rákkal küzdő tagját összekovácsolta a betegség, nagyon szoros lett közöttük a kapcsolat, egymást támogatják az életükért vívott harcban. Ezt bizonyítja, hogy a ­walesi hercegné apósa ünnepi partija (a 75. születésnapja 2023. november 14-én volt) alkalmából visszatért a nyilvánosság elé, hogy együtt ünnepelhessenek.

– Legutóbb a karácsonyi partin vett részt Sandringhamben Katalin, azóta kerülte a nyilvános és családi eseményeket is. Most azonban három órán keresztül állt a hőségben a palota erkélyén és a többi fogadáson is, hogy őfelsége mellett legyen. Ezért küzdött, hogy ezekben az ünnepi pillanatokban ott lehessen. A hősiessége nagyon meghatotta a királyt, megkönnyezte, amikor találkoztak – mondta egy bennfentes a The Sun riportjában. – Mindig is jó viszonyban voltak, de az elmúlt hónapokban még közelebb kerültek egymáshoz, amióta mindketten daganatos betegséggel küzdenek. Apa-lánya viszony alakult ki közöttük, a sokkoló diagnózisok következtében sorstársak lettek. Gyakran beszélnek telefonon, és személyesen is találkoznak, amikor csak tudnak.

Mint ismert, Károly királynál prosztatarákot állapítottak meg, és már egy műtéten is átesett. Katalin márciusban egy videóüzenetben közölte, hogy rákos, és kemoterápiás kezelésen esik át a hasi műtétjét követően. Azóta nem jelent meg egyetlen hivatalos rendezvényen sem, hanem a gyógyulására koncentrált.

– Úgy tűnik, hogy a walesi hercegné jobban van. Ugyan egyelőre semmilyen hivatalos programtervet nem adtak meg a nyári tevékenységeiről, mert a legfontosabb, hogy nyugodt körülmények között gyógyulhasson. Azonban úgy tudni, a következő hónapokban több jótékonysági rendezvényen is tiszteletét teszi majd. Az általa támogatott alapítványok eseményeit nézte ki, és el akar menni néhány találkozóra – tette hozzá a brit napilap informátora. – Mindenki óvatos a családban és semmit sem akarnak elsietni, de úgy tűnik, végre van ok a bizakodásra, hogy a király és menye is felépül.