Lakodalmas szelet burgonyasalátával
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-80 dkg pulykamellfilé
-10 dkg kolozsvári szalonna
-1 csokor snidling
-1 ek. olaj + bőven a sütéshez
-20 dkg tisztított zöldborsó
-1 dl száraz fehérbor
-1 alma
-20 dkg zsemlemorzsa
-4 tojás
-20 dkg liszt
A salátához:
-80 dkg burgonya
-1 csokor snidling
-4 szál zöldhagyma
-5-6 ek. olívaolaj a sütéshez
-1 zöldcitrom leve
-4 kk. magos mustár
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, besózzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A salátához az újburgonyát jól megsikáljuk, sós vízben 15-20 percig főzzük, majd leszűrjük, ha kihűlt, a szemeket félbevágjuk. Az összes snidlinget finomra vágjuk.
Bevonatos serpenyőben az olajon a szalonnát kisütjük és hozzáadjuk a zöldborsót. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a borral. Ha kell, még sózzuk, őrölt borssal ízesítjük. Amíg a borsó puhul, az almát megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a borsóhoz keverjük, és 1-2 perc alatt összepároljuk. Tűzről lehúzzuk, belekeverünk 2 evőkanálnyi snidlinget. Kicsit állni hagyjuk.
Közben a salátához a zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A burgonyadarabokat serpenyőben, a forró olívaolajon pirosra sütjük. Tálba szedjük, és amikor kihűlt, rászórjuk a zöldhagymát meg a snidlinget, a zöldcitrom levével és a mustárral jól összeforgatjuk. Félretesszük.
A hússzeleteket kiterítjük, a közepükre kanalazzuk a tölteléket, majd óvatosan felcsavarjuk, és fogvájóval rögzítjük. A szokásos módon panírozzuk, és a bő, forró olajban kisütjük. Frissen forrón, a kihűlt salátával tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: azonnal