Lakodalmas szelet burgonyasalátával
2025-10-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-80 dkg pulykamellfilé

-10 dkg kolozsvári szalonna

-1 csokor snidling

-1 ek. olaj + bőven a sütéshez

-20 dkg tisztított zöldborsó

-1 dl száraz fehérbor

-1 alma

-20 dkg zsemlemorzsa

-4 tojás

-20 dkg liszt

A salátához:

-80 dkg burgonya

-1 csokor snidling

-4 szál zöldhagyma

-5-6 ek. olívaolaj a sütéshez

-1 zöldcitrom leve

-4 kk. magos mustár

Elkészítés:

A pulykamellet felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, besózzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A salátához az újburgonyát jól megsikáljuk, sós vízben 15-20 percig főzzük, majd leszűrjük, ha kihűlt, a szemeket félbevágjuk. Az összes snidlinget finomra vágjuk.

Bevonatos serpenyőben az olajon a szalonnát kisütjük és hozzáadjuk a zöldborsót. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a borral. Ha kell, még sózzuk, őrölt borssal ízesítjük. Amíg a borsó puhul, az almát megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a borsóhoz keverjük, és 1-2 perc alatt összepároljuk. Tűzről lehúzzuk, belekeverünk 2 evőkanálnyi snidlinget. Kicsit állni hagyjuk.

Közben a salátához a zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A burgonyadarabokat serpenyőben, a forró olívaolajon pirosra sütjük. Tálba szedjük, és amikor kihűlt, rászórjuk a zöldhagymát meg a snidlinget, a zöldcitrom levével és a mustárral jól összeforgatjuk. Félretesszük.

A hússzeleteket kiterítjük, a közepükre kanalazzuk a tölteléket, majd óvatosan felcsavarjuk, és fogvájóval rögzítjük. A szokásos módon panírozzuk, és a bő, forró olajban kisütjük. Frissen forrón, a kihűlt salátával tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: azonnal