Kutyákon gyakorolta az apaságot a Viszkis
2024-06-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Tudatosság mindenek felett – vallja Ambrus Attila, az egykori Viszkis rabló, aki 1993 és 1999 között mintegy harminc pénzintézetet rámolt ki. A volt jégkorongozó állítja, az élet minden területén óriási szerepe van a tervezésnek, és ez alól a család sem kivétel.

– Ezért szívja meg nagyon sok ember, mert nem gondolkodnak tudatosan. Azt mondanám, hogy rossz értelemben a mának élnek. Carpe diem! Ez valahol egy szép gondolat, de nem abban az értelemben, hogy ész nélkül vállalj be mindent – áll az Európa Könyvkiadó gondozásában június 10-én megjelenő Állj talpra! című könyvben, amit Ambrus Attila és Karizs Tamás írt.

–A tervezés nagyon fontos. Nekem az egész életem erről szólt. Ha csak egy közértet raboltam ki, azt is előre megterveztem.

Hülyén hangzik, tudom, de jó a példa, mert ha nincs meg a logikai láncolat, bukik az egész rendszer. Tudod, mi van Svájcban a bíróságok homlokzatára kiírva? Hogy a legfőbb igazság a józan ész! – mondta.

Ambrus a család bővítését is gondosan megtervezte, feleségével, Rékával csak akkor vágtak bele a babaprojektbe, amikor úgy érezték, készen állnak rá.

– Nyilván a pénz alapvető fontosságú az ember életében, meg a biztonság. De még akkor sem biztos semmi.

Amikor összejöttünk a feleségemmel, és közösen eldöntöttük, hogy gyereket akarunk, azt mondtam neki, hogy először legyenek kutyák.

Ha azok két évig nem pusztulnak el mellettünk, jöhetnek a gyerekek. Lássuk meg, hogy egyáltalán bírunk-e egymással meg a két kutyával. Tudunk-e felelősen gondoskodni róluk? Ahhoz, hogy ez a két nagy testű berni pásztor ne kódorogjon el, komoly kerítést kellett csináltatni. Egy szó, mint száz, egy gyereket, de még egy házi kedvencet sem lehet csak úgy bevállalni, hogy hát az Isten így akarta, nem így működnek a dolgok, csak ezzel a legtöbben nincsenek tisztában – összegezte a Viszkis, aki ma már két kislány büszke apukája, aki korábban arról is beszélt, a kutyákkal is megküzdött, nemhogy a gyerekekkel, de kiállta a próbát, sőt, ha a lányok elég nagyok lesznek, a múltjáról is őszintén beszél nekik, hiszen ezt roppant fontosnak tartja.

És hogy milyen édesapa lett a mindent gondosan megtervező Viszkis?

– Óriási szeretet van Attilában, nagyon sokat foglalkozik a gyerekekkel

– dicsérte nemrég Réka, majd úgy folytatta:

– Én úgy gondolom, hogy egy önzetlen szeretet és játékos könnyedség költözött az életébe azzal, hogy gyermekeink születtek.