Körtevekni kókuszkrémmel és karamellizált körtével
Itt a hétvége, amikor remek alkalom adódhat egy kis édes finomság készítésére. Az alábbiakban adunk egy tippet egy kis édes uzsonnára.
Hozzávalók egy kenyérformához:
2 körte
115 g kókuszolaj
140 g juharszirup
2 tojás
180 g hajdinaliszt
2 tk. sütőpor
50g darált mandula
1 csipet só
125g joghurt
olaj a forma kikenéséhez
A karamellizált körtékhez:
6 körte
50 g cukor
egy citrom leve
3-4 ek. juharszirup
A kókuszkrémhez:
150 g vegán kókuszjoghurt
2-3 ek. megszilárdult kókusztej
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréses funkción. Mixeljük krémesre a kókuszolajat a juharsziruppal. Adjuk a krémhez a tojásokat. Keverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a mandulával.
2. Vágjuk fel a kettévágott, csutkátlanított körtéket 1×1 cm nagyságú darabokra. Keverjük a lisztes keveréket a tojásos-vajasmasszához. Adjuk hozzá a joghurtot, a körtedarabokat, és keverjük jól össze.
3. Kenjük ki a sütőformát a kókuszolajjal, és öntsük bele a tésztát. Süssük a körteveknit 45–55 percig.
4. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot. Forgassuk meg a meghámozott, félbevágott körtéket a karamellben. Adjuk hozzá a citromlevet és a juharszirupot, és pároljuk e szirupban a körtéket 5 percen keresztül.
5. Keverjük össze a kókuszjoghurtot a sűrű kókusztejjel. Kenjük a kókuszkrémet a kihűlt süteményre, majd ültessük a krémre a körtéket.
Forrás: Activebeauty