Körtevekni kókuszkrémmel és karamellizált körtével
2020-03-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Itt a hétvége, amikor remek alkalom adódhat egy kis édes finomság készítésére. Az alábbiakban adunk egy tippet egy kis édes uzsonnára.

Hozzávalók egy kenyérformához:

2 körte

115 g kókuszolaj

140 g juharszirup

2 tojás

180 g hajdinaliszt

2 tk. sütőpor

50g darált mandula

1 csipet só

125g joghurt

olaj a forma kikenéséhez

A karamellizált körtékhez:

6 körte

50 g cukor

egy citrom leve

3-4 ek. juharszirup

A kókuszkrémhez:

150 g vegán kókuszjoghurt

2-3 ek. megszilárdult kókusztej

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréses funkción. Mixeljük krémesre a kókuszolajat a juharsziruppal. Adjuk a krémhez a tojásokat. Keverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a mandulával.

2. Vágjuk fel a kettévágott, csutkátlanított körtéket 1×1 cm nagyságú darabokra. Keverjük a lisztes keveréket a tojásos-vajasmasszához. Adjuk hozzá a joghurtot, a körtedarabokat, és keverjük jól össze.

3. Kenjük ki a sütőformát a kókuszolajjal, és öntsük bele a tésztát. Süssük a körteveknit 45–55 percig.

4. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot. Forgassuk meg a meghámozott, félbevágott körtéket a karamellben. Adjuk hozzá a citromlevet és a juharszirupot, és pároljuk e szirupban a körtéket 5 percen keresztül.

5. Keverjük össze a kókuszjoghurtot a sűrű kókusztejjel. Kenjük a kókuszkrémet a kihűlt süteményre, majd ültessük a krémre a körtéket.

Forrás: Activebeauty