Körtés tökleves paradicsomos kekszecskékkel
2020-11-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK KÉT SZEMÉLYRE:

A leveshez:

2 kicsi körte

500 g zöld hokkaido tök (vagy narancssárga hokkaido tök, pézsmatök…)

1 kicsi krumpli

1 nagy hagyma

1 gerezd fokhagyma

650 ml zöldségalaplé

100 ml crème fraîche (vagy cremefine)

extra szűz olívaolaj

2 szál friss petrezselyem

jódozatlan tengeri só

fekete bors

zöldségleves ételízesítő por

A kekszekhez:

1 csomag leveles tészta

100 g crème fraîche

1 gerezd fokhagyma

1 marék friss koktélparadicsom vagy 2 nagy paradicsom

jódozatlan tengeri só

fekete bors

kerek kiszúróformák

ELKÉSZÍTÉS:

1. Először mossuk meg a paradicsomokat a kekszekhez, töröljük őket szárazra, és vágjuk fel vékony szeletekre. Sózzuk meg őket. A leveles tésztából a kiszúróval szúrjunk ki köröket.

2. Vágjuk fel a fokhagymagerezdet vékony szeletekre, keverjük össze a crème fraîche-sel, némi sóval és a borssal, és kenjük meg vele a keksztallérok közepét. Fektessük rájuk a paradicsomszeleteket, majd szórjuk meg sóval és borssal. A kekszeket 180 fokon alsó-felső sütés funkción süssük készre 20 perc alatt. Hagyjuk őket kihűlni.

3. A leveshez vágjuk fel a tököt vastagabb szeletekre, vágjuk félbe a körtét, majd sóval és borssal megszórva süssük őket jó 20 percig a sütőben.

4. Vágjuk ki a körték magházát. Vágjuk a hagymát és a fokhagymát kis darabokra, majd egy kevés olívaolajon kissé pirítsuk meg őket. Hámozzuk meg a burgonyát, és kockázzuk fel. Adjuk a hagymához a tököt (héjastul), a körtéket és a burgonyát. Öntsük fel az alaplével, és főzzük kb. 15 percig alacsony lángon.

5. Csipkedjük le a petrezselyemleveleket a szárukról, és a crème fraîche-sel együtt turmixoljuk a levesbe.

6. Ízesítsük sóval, borssal, és szervírozzuk a kekszekkel. Úgy is nagyon finomak, ha hidegen a levesbe mártva fogyasztjuk őket.

Forrás: Activebeauty