Körtés csokihasáb
2025-09-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 15 szelethez:

-15 dkg étcsokoládé

-½ dl tejszín

-12 dkg vaj+ a formához

-12 dkg porcukor

-4 tojás

-1 tk. sütőpor

-1 ek. holland kakaópor

-12 dkg mandulaliszt

-4 kisebb körte

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 30 cm hosszú szögletes tortaformát, és sütőpapírral is kibéleljük. A csokoládét apróra tördeljük, fém keverőtálban, vízgőz fölött felolvasztjuk, és a tejszínt is hozzákeverjük.

Habosra keverjük a vajat a cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a csokis krémet, a sütőport, a kakaóport, egy csipet sót, a mandulalisztet is. Alaposan összedolgozzuk.

A körtéket megmossuk, megtöröljük, az aljukat egyenesre vágjuk, és a tepsibe helyezzük. Körbeöntjük a csokis masszával, és a sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva