Körtés csokihasáb
Hozzávalók kb. 15 szelethez:
-15 dkg étcsokoládé
-½ dl tejszín
-12 dkg vaj + a formához
-12 dkg porcukor
-4 tojás
-1 tk. sütőpor
-1 ek. holland kakaópor
-12 dkg mandulaliszt
-4 kisebb körte
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 30 cm hosszú szögletes tortaformát, és sütőpapírral is kibéleljük. A csokoládét apróra tördeljük, fém keverőtálban, vízgőz fölött felolvasztjuk, és a tejszínt is hozzákeverjük.
Habosra keverjük a vajat a cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a csokis krémet, a sütőport, a kakaóport, egy csipet sót, a mandulalisztet is. Alaposan összedolgozzuk.
A körtéket megmossuk, megtöröljük, az aljukat egyenesre vágjuk, és a tepsibe helyezzük. Körbeöntjük a csokis masszával, és a sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva