Könnyű barackos szelet
2024-06-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 25 szelethez:

-3 csomag vaníliás pudingpor

-10 dl tej

-4 ek. cukor

-15 szem kisebb őszibarack

-1 csomag friss leveles tészta (275 g)

-1 csomag babapiskóta-korong (vagy babapiskóta)

-porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

A pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük a tejjel és a cukorral. A barackot megmossuk, felezzük és kimagozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A tepsit (kb. 30x25 cm) kibéleljük sütőpapírral. A leveles tésztát félbevágjuk, kicsit nyújtunk rajta. Az egyik lapot egy tepsibe tesszük, majd egy réteg piskótakorongot sorakoztatunk rá. Erre helyezzük a barackokat, magházukkal lefelé, majd az egészet leöntjük a pudinggal. A tetejét elsimítjuk, majd rátesszük a másik tésztalapot.

Az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd ha kihűlt, legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Porcukorral megszórva, szeleteljük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva