Könnyű barackos szelet
Hozzávalók kb. 25 szelethez:
-3 csomag vaníliás pudingpor
-10 dl tej
-4 ek. cukor
-15 szem kisebb őszibarack
-1 csomag friss leveles tészta (275 g)
-1 csomag babapiskóta-korong (vagy babapiskóta)
-porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük a tejjel és a cukorral. A barackot megmossuk, felezzük és kimagozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tepsit (kb. 30x25 cm) kibéleljük sütőpapírral. A leveles tésztát félbevágjuk, kicsit nyújtunk rajta. Az egyik lapot egy tepsibe tesszük, majd egy réteg piskótakorongot sorakoztatunk rá. Erre helyezzük a barackokat, magházukkal lefelé, majd az egészet leöntjük a pudinggal. A tetejét elsimítjuk, majd rátesszük a másik tésztalapot.
Az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd ha kihűlt, legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Porcukorral megszórva, szeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva