Kommunikáció szavak nélkül – 5 jel, hogy tetszel neki!
2024-02-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A testbeszéd olyan kommunikációs forma, amely gyakran elárulja az érzéseinket és szándékainkat anélkül, hogy szavakat használnánk. Amikor randizol, a partnered testbeszéde sokat megmutathat arról, hogy miként is érez irántad. Íme az az 5 jel, ami szavak nélkül megmutathatja, hogy tetszel a neki!


Az első és talán a legnyilvánvalóbb jel a szemkontaktus. Ha a partnered szeme ragyog, és hosszabb ideig, elmélyülten néz a szemedbe, az azt jelenti, hogy érdekli a mondanivalód és élvezi a társaságodat.

A második elem a testtartás. Ha a randipartnered nyitott testtartást mutat, azaz például feléd fordul, a karjait nem keresztezi, és a testével is feléd hajlik, ez azt sugallja, hogy kényelmesen érzi magát, és jó érzéssel tölti el a jelenléted, illetve amit mondasz.

A harmadik fontos jel a mimika. Az arckifejezései szintén sokat elárulhatnak a valódi érzéseiről. Ha a partnered mosolyog, nevet, és az arcán pozitív érzelmek tükröződnek, akkor valószínűleg jól érzi magát veled.

A negyedik elem az érintés. Az fizikai érintés egy erőteljes kommunikációs eszköz, és ha a randipartnered gyakran érint vagy próbál közelebb kerülni hozzád, ez biztos jele a vonzalmának irántad.

Az ötödik kommunikációs elem a hangszín. A beszédmód, hanghordozás és hangerő mind fontos jelzések lehetnek. Ha a randipartnered hangja lágyabbá válik, elcsendesedik az bensőséges és meghitt hangulatot teremt.


Jól látszik, hogy nem kellenek mindig szavak ahhoz, hogy tudjuk, mit érez a másik. Ha elmondani még bátortalan, a teste mindent elárul, és Neked nem kell mást tenned, csak odafigyelni ezekre az apró mozzanatokra.

Ez is érdekelhet! - Miről árulkodik egy férfi testbeszéde?