Kókuszlikőr
Hozzávalók:
-4 dl kókusztej
-4 dl sűrített tej
-1 tojás sárgája
-10 dkg kókuszreszelék
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 evőkanál kókusz aroma
-1 csipet só
-2-3 dl fehér rum (vagy ízlés szerinti mennyiség)
Elkészítés:
Egy kisebb lábosba szedjük a kókusztejet, sűrített tejet, tojás sárgáját, kókuszreszeléket, vanília kivonatot, kókusz aromát és a sót. Közepes lángon, kevergetve felforraljuk és 3 percig forrásban tartjuk. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A lehűlt alapot 3 percig turmixoljuk majd átszűrjük egy szitán és hozzá keverjük az alkoholt.
Tipp: Az elkészült kókuszlikőrt tárold egy légmentesen zárható üvegben a hűtőszekrényben. A likőr néhány óra alatt vagy akár egy éjszaka alatt is kifejezetten finom lesz, ahogy az ízek jól összeérnek.