Karaj almás sütőtökkel
Hozzávalók 4 személyre
-60 dkg sertéskaraj (szeletben, csont nélkül)
-40 dkg sütőtök
-20 dkg alma
-25 dkg jázminrizs
-1 chilipaprika
-2 ek. vaj
-3 ek. olívaolaj
-1 ek. finomra vágott petrezselyem
-2 ek. olaj
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk. A sütőtököt meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a húsát vékony szeletekre vágjuk. Az almát megmossuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk.
A körethez közben felforralunk 4,5 dl vizet kevés sóval. Amikor forr, beletesszük a rizst, elkeverjük, és kis lángon, letakarva főzzük. Amikor az összes vizet beitta (a tetején már nincs víz), elzárjuk alatta a tüzet, és lefedve 20 percig pihentetjük.
A chilit megmossuk, magjait kikaparjuk, húsát felaprítjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk rajta az almaszeleteket és félretesszük. A sütőtökszeleteket megpirítjuk az olívaolajon, majd rátesszük a chilit, a petrezselymet, sózzuk és összekeverjük. Ráöntjük a vajon párolt almát, és 2 perc alatt összepároljuk.
A húst megsózzuk, és a forró olajon kíméletesen megsütjük. Tálaláskor a rizst húsvillával átkeverjük, majd a hússal és az almás tökkel tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
