Karaj almás sütőtökkel
2025-12-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-60 dkg sertéskaraj (szeletben, csont nélkül)

-40 dkg sütőtök

-20 dkg alma

-25 dkg jázminrizs

-1 chilipaprika

-2 ek. vaj

-3 ek. olívaolaj

-1 ek. finomra vágott petrezselyem

-2 ek. olaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk. A sütőtököt meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a húsát vékony szeletekre vágjuk. Az almát megmossuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk.

A körethez közben felforralunk 4,5 dl vizet kevés sóval. Amikor forr, beletesszük a rizst, elkeverjük, és kis lángon, letakarva főzzük. Amikor az összes vizet beitta (a tetején már nincs víz), elzárjuk alatta a tüzet, és lefedve 20 percig pihentetjük.

A chilit megmossuk, magjait kikaparjuk, húsát felaprítjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk rajta az almaszeleteket és félretesszük. A sütőtökszeleteket megpirítjuk az olívaolajon, majd rátesszük a chilit, a petrezselymet, sózzuk és összekeverjük. Ráöntjük a vajon párolt almát, és 2 perc alatt összepároljuk.

A húst megsózzuk, és a forró olajon kíméletesen megsütjük. Tálaláskor a rizst húsvillával átkeverjük, majd a hússal és az almás tökkel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva