Köböl Anita magára maradt a kislányával
2021-02-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Semmiért sem cserélné el az anyaság csodáját Köböl Anita (36), akinek valósággal bearanyozza a mindennapjait fél éve született kislánya, Léna, ám a műsorvezető a saját bőrén tapasztalja, mekkora kihívás helytállni a mindennapokban egyedül.

 

Anita egy éve, a várandóssága elején maradt magára, azóta a családja támogatásával küzd az esetleges problémáival. Tudja, hogy sok sorstársa van, akik vagy maguk döntenek arról, hogy partner nélkül is felnevelik gyermeküket, vagy belekényszerülnek az embertpróbáló helyzetbe. A televíziós úgy döntött, eljött az ideje, hogy felemelje a szavát az egyedülálló anyákért.

– Saját tapasztalatból tudom, milyen nehéz és ugyanakkor milyen gyönyörű az, ha egy nő megtapasztalja az anyaság csodáját és mindezt egyedül, apa és partner nélkül. Nem tagadom, engem sem kerülnek el a nehézségek és érzem mindennek a súlyát. A leginkább persze az hiányzik, hogy egy társsal megosszam a mindennapok örömeit és aggodalmait és esténként a vállára hajthassam a fejem. De az anyagi és lelki segítség hiányát is tapasztaltam a saját bőrömön. Amikor még várandósan egy irodához fordultam jogi tanácsért, még választ sem kaptam. Éppen ezek miatt döntöttem úgy, hogy ezentúl a blogomban és a közösségi oldalamon is, valamint szervezetekkel együttműködve is, többet foglalkozom a témával, amit én magamban csak „single mom projektnek”, azaz az egyedülálló anyák projektjének neveztem el – mesélte a Blikknek Köböl Anita.

A műsorvezető megdöbbent, amikor utánanézett, mennyi édesanya került hasonló helyzetbe, mint ő és a saját példájával szeretne nekik minél többet segíteni.

– Még mindig nem beszélünk erről kellő nyitottsággal és valamiért inkább zavartsággal szembesülök, amikor szóba kerül az, hogy valakinek kisbabája van, de nincs párja. Sokan tévesen azt hiszik, ez csak bizonyos társadalmi státuszú alsó rétegeiben élő nőkkel fordulhat elő, de az én példám is mutatja, ez nem így van – tette hozzá Anita, aki máris visszament dolgozni, hiszen most az ő feladata a családfenntartás anyagi része is.

– Anyagilag is magamra maradtam, úgyhogy dolgozom is a baba mellett, ami iszonyatos lelkiismeretfurdalást okoz. Olyankor Léna anyuékkal van, szóval a lehető legjobb kezekben. Mégis fáj, hogy lemaradok egy-egy pillanatáról, holott tudom, ezt is az ő érdekében teszem. Léna persze ebből az egészből mit sem érez, mosolygós, kiegyensúlyozott, tüneményes baba és semmiért nem cserélném el ezt az életet, hisz hatalmas boldogság, hogy ő van nekem. Tavaly elvégeztem egy szertartásvezetői tanfolyamot is, hogy több lábon állhassak, de jött a koronavírus és egyelőre elmaradnak a nagy esküvők, de remélem, hamarosan ez is változni fog.

Noha párkapcsolati kérdésekben Anita egyelőre óvatos, szeretné, ha később bővülne a családjuk, amelyet egyelőre Lénával ketten alkotnak.

– Harminchat éves, határozott nő vagyok, akinek meg kell találni a rést a pajzsán, ha egy férfi szeretne belépni az életébe. Mint minden anyuka, én is szeretném, ha egyszer bővülne a családunk és az én életembe is megérkezne a szerelem, idővel szeretnék férjhez is menni. Sőt, ha úgy alakul, talán még egy közös gyereket is vállalnék. Ám úgy érzem, így is kerek egészek vagyunk most mi ketten – magyarázta Anita.

Forrás: Blikk