Kinek jók a protein shake-ek?
2023-02-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Szinte mindenki elegendő fehérjét kaphat az élelmiszerekből. Az egészséges felnőtteknek körülbelül 45-56 gramm fehérjét kell bevinniük a szervezetükbe naponta. Ha rendszeresen mozogsz, szükséged lehet több kalóriára és fehérjére – bármilyen forrásból.

Protein turmixokat főleg a sportolók használják, akiknek szükségük van táplálékra az edzések után. A fehérjeturmixok fehérjetartalma változhat, de mindegyik tartalmaz némi szénhidrátot és esetleg egy kis zsírt. Különféle ízű porok kaphatóak vagy már kész italként elkészítve, például dobozban vagy fóliacsomagolásban.

A Protein Shake kiválasztása

A fehérjeturmixok fehérjetartalma eltérő. Ha testépítő vagy, vagy rendszeresen edzel, akkor áttérhetsz azokra az italokra, amelyek egy kicsit több fehérjét tartalmaznak. Ha állóképességi sportoló, például maratonfutó vagy, akkor előnyben részesítheted a több szénhidrátot tartalmazó italokat, de a legfontosabb dolog az, hogy edzés után igyál valamit.

Ha a cél a testzsír elvesztése, válts fehérjeturmixra, amely magas fehérjetartalmú, kevesebb szénhidrátot és csak kevés zsírt tartalmaz. A csokoládés tej kiváló edzés utáni regenerálódási ital.

 

Melyek a különböző típusú fehérjék a Protein Shakes-ben?

A fehérjeturmixok különböző típusú fehérjéket használnak különböző mennyiségben. Ezek a következők lehetnek:

Tej, savó, kazein, tojás, szója, rizs

A fehérje forrása és a gyártás során történő előállítás módja befolyásolhatja, hogy szervezete mennyire tudja felhasználni. Bár a legjobb, ha fehérjével táplálkozik, de jó választás a tejsavó és a kazein kombinációjával kiegészíteni, amennyiben jól tolerálja a tejtermékeket, mert mindkettő tejből származik.

A szójafehérje egy másik lehetőség. Ez egy növényi eredetű fehérje. Ugyanolyan hatékony, mint a legtöbb állati fehérjeforrás. A szója tápanyagokban is gazdag.