Kik a sorozatmonogámok? 7 jel, hogy épp egy ilyen emberrel randizol
2020-06-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Mindenki másként ismerkedik. Néhányan ügyesen bókolnak, bármiről szívesen társalognak, míg mások zárkózott természetűek, és nehezen kezdeményeznek. Ha már az ismerkedés elején felismered, hogy milyen személyiségű emberrel van dolgod, akkor sokkal könnyebben tudsz az igazi énjéhez közel kerülni, és végül egy kiegyensúlyozott párkapcsolatot megalapozni vele.

A különböző személyiségjegyek között létezik egy nagyon gyakori, de annál inkább félreértett, a „sorozatmonogám” típus.

Kik is ők valójában?

Ők azok, akik sosem akarnak egyedül élni, mert a lételemük, hogy párkapcsolatban legyenek. Mindig csak egyetlen emberhez akarnak elköteleződni. Gyakori tévhit velük kapcsolatban, hogy folyamatosan cserélgetik a partnerüket, egyik kapcsolatból azonnal átugranak a következőbe. De valójában nem változatosságra vágynak, hanem csak szoros kötelékre, nem a mennyiségre, sokkal inkább a minőségre.

Olvass tovább, és ismerd meg azt a 7 jelet, amiről egyértelműen felismerheted, ha egy sorozatmonogám emberrel randizol!


1. Épp csak kilépett az előző kapcsolatából, mielőtt Veled randizni kezdett

Ők ugyanis roppant kényelmetlenül érzik magukat egyedül. A legerősebb jel arra, hogy ilyen típusú embert ismertél meg, hogy szinte egy napot sem várnak a szakítás után a randizással.

2. Nem játszadozik

Az ismerkedés során általában óvatosan haladsz előre. Nem válaszolsz túl gyorsan egy levélre, csak a jó oldaladat mutatod meg először, és persze nem rohansz senki idegen karjaiba. Ezzel ellentétben egy sorozatmonogám nem vár semmire, nem játszadozik, és már kapcsolatként kezel egy felületes ismeretséget is.

Ezt is olvasd el! - Hány randi kell egy párkapcsolathoz?

3. Értékrendje: kényelem, kötelék és kommunikáció

Egy sorozatmonogám azonnal egy kényelmes kapcsolatot akar, és elvárja, hogy Te is elköteleződj mellette. Emellett persze fontos számára a folyamatos tartalmas, és minőségi kommunikáció. Egy dolgot nem szeretne csak, az pedig az alkalmi viszony.

4. Nem teljesen független

Mindig van egy romantikus partnerkapcsolata, egy társ, akire támaszkodhat, és akivel megoszthatja az új élményeket. Nagy valószínűséggel nem egyedül él, helyette több lakótárssal osztja meg a lakását. Esetleg még a szüleinél lakik. Kényszeresen menekül egy olyan helyzettől, hogy egy percig is magára maradjon.

5. Sokat mesél az exéről

Egy ilyen típusú ember nem hagy időt két szerelem között a gyászra, a sérelmek feldolgozására, és a lezárásra, így magával cipeli a múltbéli fájdalmait a következő kapcsolatába. Ebből is következik, hogy gyakran beszél a volt partneréről, és a korábbi problémáiról, bár talán észre sem veszi ezt. Mindez azzal is együtt jár, hogy újra és újra elköveti ugyanazon hibákat is.

6. Nincsenek nagy történetei a szingli korszakából

Mert nem is igazán volt soha magányos. Így, ha Te épp az egyedül átélt kalandos utazásaidról, vagy más korábbi élményeidről mesélsz, ő nem fog tudni ezekhez túl sokat hozzátenni. A sorozatmonogám a stabilitásra törekszik, márpedig a szingli létforma semmiképpen sem tekinthető annak.

7. Mindent belead egy kapcsolatba

Ha a partnered érezhetően túlságosan intenzíven van jelen a kapcsolatban, és már az első perctől fogva mindent belead, mintha nem létezne más, akkor komoly az esélye annak, hogy egy sorozatmonogámmal van dolgod.

A fentiek fényében jól látszik, hogy nem feltétlenül rossz dolog egy sorozatmonogámmal együtt élni. Nem játszadoznak, komolyan veszik a kapcsolatot, és nem keresnek máshol vigaszt. Ha megérted a motivációit, és kiismered a lelkivilágát, akkor a közös életetek igazán kiegyensúlyozott és boldog lehet.