Kiderült, hogyan készülnek a szülésre a sztárpárok koronavírus idején
2020-03-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Magyarországon is egyre nagyobb aggodalmat okoz a koronavírus-járvány, amely miatt szerdán rendkívüli vészhelyzetet hirdetett a kormány. És habár a vírus leginkább az időseket veszélyezteti, a várandós szülők is aggódnak. A Ripost legfrissebb számában várandós sztárokat kérdezett meg arról, hogyan védekeznek a járvány ellen.

Kulcsár Edinát és férjét mindössze néhány hét választja el attól, hogy megszülessen második gyermekük. Kulcsár elmondása szerint a pánik helyett igyekszik a megelőzésre figyelni, és felkészülni akár arra az eshetőségre is, ha otthon kell világra hoznia kisbabáját. „Mi nem festjük az ördögöt a falra. (...) Ha úgy alakul, hogy önkéntes karanténba kerülünk, és nem mehetünk kórházba szülni, akkor sem esünk pánikba, majd itthon szüljük meg a babát” – mondta Kulcsár Edina férje, Csuti.

Velük ellentétben Voksán Virág, aki március végére várja második gyermekét, aggódik a szülés körülményei miatt, és azért is, hogy párja nem lehet bent a szülés során. „Ez óriási szívfájdalmam lenne, mert az első szülésen is csodálatos élmény volt, ráadásul engem is megnyugtatott, hogy ott van mellettem” – mondta Voksán Virág, hozzátéve: számára nem járható út az otthonszülés, mivel első gyermekét császármetszéssel hozta világra, így a másodikat is azzal kell.

Király Viktor és felesége Anita nyár elejére várják kisfiukat, így ők egyelőre a megelőzésére fektetnek nagy hangsúlyt többek közt azzal, hogy minimálisra csökkentik a kontaktust más emberekkel és rendszeresen használnak kézfertőtlenítőt, illetve a szülésig már biztosan nem utaznak külföldre. „Számomra az a legfontosabb, hogy Anita nyugalma biztosítva legyen, így nem beszéljük túl a dolgot, csak tesszük, amit javasolnak” – mondta az énekes.

A terhessége hatodik hónapjában járó Csemer Boggie elmondása szerint nem aggódik a kialakult vészhelyzet miatt, inkább odafigyel az alapvető higiéniára, rendszeresen kézfertőtlenít, és habár két hete rövid utazást tettek Berlinbe, nem fél attól, hogy elkaphatták a koronavírust. Az énekesnő emellett abban bízik, a szülésig nyugodtabbá válik a helyzet. „Azt tervezzük, hogy most is bent lesz velem a férjem a szülőszobában, úgyhogy remélem, addigra lecseng ez a járvány” – nyilatkozta a lapnak a fiatal énekesnő.

Forrás: Blikk