Kétszer sült palacsinta
2023-06-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

-15 dkg liszt

-1 tojás

-1,5 tej

-3 ek. olaj + a sütéshez

A töltelékéhez, mártáshoz:

-30 dkg füstölt pulykasonka

-30 dkg cukkini

-5 dkg vaj

-3 ek. liszt

-5 dl tej

-1 dl 30%-os tejszín

-12 dkg eidami sajt

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejet, egy csipet sót és annyi szódát, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. 10 percet pihentetjük, majd forró, megolajozott serpenyőben palacsintákat sütünk belőle.

A töltelékhez a füstölt pulykasonkát apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A cukkinit megmossuk, félbe, majd vékony karikára vágjuk.

A forró vajon a lisztet megpezsegtetjük, és felöntjük annyi forró tejjel, hogy sűrű besamelt kapjunk. Kivesszük a felét, hozzáadjuk a pulykahúst, a cukkinit, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük.

A palacsintákon elosztjuk a tölteléket, a két szélüket behajtjuk, és szorosan egyesével felcsavarjuk. 4-4 darabra vágjuk és 1 négyszemélyes vagy 2 kétadagos, vajjal kikent porcelán tepsibe állítjuk, sűrűn egymás mellé.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A besamel másik felét felöntjük a tejszínnel és annyi tejjel, hogy sűrűn folyó legyen, sóval, borssal ízesítjük, és meglocsoljuk vele a palacsintát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva