Kétszer sült palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
-15 dkg liszt
-1 tojás
-1,5 tej
-3 ek. olaj + a sütéshez
A töltelékéhez, mártáshoz:
-30 dkg füstölt pulykasonka
-30 dkg cukkini
-5 dkg vaj
-3 ek. liszt
-5 dl tej
-1 dl 30%-os tejszín
-12 dkg eidami sajt
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejet, egy csipet sót és annyi szódát, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. 10 percet pihentetjük, majd forró, megolajozott serpenyőben palacsintákat sütünk belőle.
A töltelékhez a füstölt pulykasonkát apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A cukkinit megmossuk, félbe, majd vékony karikára vágjuk.
A forró vajon a lisztet megpezsegtetjük, és felöntjük annyi forró tejjel, hogy sűrű besamelt kapjunk. Kivesszük a felét, hozzáadjuk a pulykahúst, a cukkinit, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük.
A palacsintákon elosztjuk a tölteléket, a két szélüket behajtjuk, és szorosan egyesével felcsavarjuk. 4-4 darabra vágjuk és 1 négyszemélyes vagy 2 kétadagos, vajjal kikent porcelán tepsibe állítjuk, sűrűn egymás mellé.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A besamel másik felét felöntjük a tejszínnel és annyi tejjel, hogy sűrűn folyó legyen, sóval, borssal ízesítjük, és meglocsoljuk vele a palacsintát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva