Kekszes-barackos szelet
Hozzávalók 8-10 szelethez
Az alaphoz:
60 dkg érett őszibarack
10 dkg vaj
25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
kb. 1 dl tej
A krémhez:
2 dl édesített növényi habtejszín
25 dkg mascarpone
4 ek. porcukor
1 kk. vaníliaaroma
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az őszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felét felszeleteljük, a másik felét kicsi kockákra daraboljuk. A vajat felolvasztjuk.
A darált kekszhez adjuk a porcukrot, az olvasztott vajat és kevés tejet, hogy egynemű keksztésztát kapjunk. A keksztésztát alufóliával bélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk.
A krémhez a növényi habtejszínt kemény habbá verjük. Belekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat. A keksztésztát megkenjük kevés krémmel, befedjük a barackszeletekkel, rákenjük a maradék krémet, megszórjuk a barackkockákkal és hűtőben kb. 1 óra alatt lehűtjük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel, nagyobb kockákra vágjuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva