Kekszes-barackos szelet
2025-07-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 8-10 szelethez

Az alaphoz:

60 dkg érett őszibarack

10 dkg vaj

25 dkg darált háztartási keksz

10 dkg porcukor

kb. 1 dl tej

A krémhez:

2 dl édesített növényi habtejszín

25 dkg mascarpone

4 ek. porcukor

1 kk. vaníliaaroma

1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Az őszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felét felszeleteljük, a másik felét kicsi kockákra daraboljuk. A vajat felolvasztjuk.

A darált kekszhez adjuk a porcukrot, az olvasztott vajat és kevés tejet, hogy egynemű keksztésztát kapjunk. A keksztésztát alufóliával bélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk.

A krémhez a növényi habtejszínt kemény habbá verjük. Belekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat. A keksztésztát megkenjük kevés krémmel, befedjük a barackszeletekkel, rákenjük a maradék krémet, megszórjuk a barackkockákkal és hűtőben kb. 1 óra alatt lehűtjük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel, nagyobb kockákra vágjuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva