Katalin hercegné hajlandó lenne békét kötni Meghannel
2021-06-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Helyreállhat a családi béke? Sokévnyi keserűség, fájdalom és sérelem után véget érhet a Katalin cambridge-i hercegné és sógornője, Meghan Markle között dúló háború. Vilmos herceg felesége a viszályt megelégelve korábban is játszott már békítőbírót. Fülöp herceg temetésén ő kezdeményezte a beszélgetést férje és annak öccse, Harry között – előtte hónapokig szóba sem álltak egymással. Most kiderült, hogy a vele rivalizáló sógornőjének, Meghannek is békejobbot nyújtana. Szeretné, ha a gyermekeik békében nőnének fel.A két hercegné viszonya évekkel ezelőtt megromlott. Ellenszenvük 2018 májusára vezethető vissza: Katalin a viselkedésével könnyekre fakasztotta sógornőjét az esküvője előtti koszorúslányi ruhapróbán. A viszály csúcspontja az volt, amikor Meghan az amerikai televíziós Oprah Winfrey-nek adott interjújában azzal vádolta meg Katalint, hogy – a palota több tagjához hasonlóan – ő is részt vett a lejáratásában és információkat szivárogtatott a sajtónak.

Vilmos neje azért szeretne békét, hogy három csemetéjének, a hétéves Györgynek, a hatéves Saroltának és a hároméves Lajosnak kedvezzen. Arra vágyik, hogy a gyerekei az Egyesült Államokban élő unokatestvéreikkel, a kétéves Archie-val és annak születendő húgával jó kapcsolatot ápolhassanak.

– Katalin Harryék nagy port kavaró Oprah-interjúja után is szívesen elásná a csatabárdot. A hercegné szeretné, ha az ő és Harryék gyermekei jóban lehetnének. Az ösztönei is azt súgják, itt az idő elsimítani a problémákat. Ez váratlan, komoly fordulat – magyarázta a Telegraph című brit napilap riportjában az uralkodói família szakértője, Camilla Tominey.

 

Úgy tudni, Harry herceg is reménytelien tekint a jövőbe, még annak ellenére is, hogy tavaly tavasszal a brit királyi családtól elszakadva, az Egyesült Államokban telepedtek le Meghannel.

– Bár Harry mindig is azt akarta, hogy a kis Archie az unokatestvérei közelében nőjön fel, ám erre már nincs lehetőség. Később, nagyobb korukban, minden bizonnyal jobban igénylik egymás társaságát, ezért szeretné összehozni a családot Katalin – fogalmazott korábban egy másik szakértő, Katie Nicholl.

Bár a Los Angelesben új életet kezdő sussexi hercegi pár hatalmas titokban tartja, mikor születik meg második gyermekük, a brit királyi család szakértői szerint Meghan most már heteken belül életet adhat kislányának. Szinte az összes angol fogadóiroda egyetért abban, hogy Harry édesanyja, az 1997-ben tragikus autóbalesetben elhunyt Diana walesi hercegné után nevezik majd el a csöppséget. Harry és Meghan már kisfiuk, Archie nevével is felrúgták a királyi protokollt, a gyermek ugyanis nem előkelő nevet kapott.

Forrás: Blikk