Karamellás kosárkák
Hozzávalók 8 darabhoz:
-1 csomag leveles tészta (275 g)
-2 dl tej
-2 ek. cukor
-1/2 csomag vaníliás pudingpor
-1 ek. narancslikőr
-25 dkg eper
-vaníliás porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük. A cukrot sötétebb barnára karamellizáljuk, felöntjük a tejjel, felforraljuk. A felforrt karamelles tejet a kevés hideg vízzel elkevert pudingporral besűrítjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a likőrt.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kissé még elvékonyítjuk-kinyújtjuk, és 8 darab négyzetre vágjuk. (Hosszában félbe, majd a csíkokat, kétszer félbe.)
A tésztalapokkal kibélelünk 1-1 muffinformát úgy, hogy a sarkai kilógjanak a formából. Két-két kiskanálnyi krémet teszünk a tésztacsónakok közepébe. Végül a sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, vékony cikkekre vágjuk. A megsült karamelles tortácskákat kiszedjük a formából, kihűtjük, megrakjuk az epercikkekkel. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva