Karácsonyi fenyő mártogatós
Hozzávalók 6 személyre
-2 csomag friss leveles tészta
-4 ek. peszto
-10 dkg natúr sajtkrém
-2 ek. tej
-1 ek. szezámmag
-8 szem mini paradicsom
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra melegítjük elő, az leveles tésztákat pedig kitekerjük. Az egyiket megkenjük a pesztóval és a sajtkrémmel, majd ráfektetjük a másik leveles tésztát és kissé lenyomkodjuk.
A legnagyobb háromszöget vágjuk ki a tésztából, amit lehetséges és a leeső részt félretesszük. Pizzavágóval a két hosszabbik oldalon egymás alatt centinként bevágunk úgy, hogy középen kb. 2 centis rész egyben maradjon. A csíkokat kétszer megtekerjük. A fenyőt a papírral együtt egy tepsire húzzuk.
A félretett részeket is csíkokra vágjuk, megtekerjük, és a fa körül elrendezzük. A tésztát megkenjük a tejjel, megszórjuk a szezámmaggal és szétszórva rátesszük a paradicsomokat. A sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd mártogatósokkal tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva