Karácsonyi fenyő mártogatós
2024-12-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 6 személyre

-2 csomag friss leveles tészta

-4 ek. peszto

-10 dkg natúr sajtkrém

-2 ek. tej

-1 ek. szezámmag

-8 szem mini paradicsom

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra melegítjük elő, az leveles tésztákat pedig kitekerjük. Az egyiket megkenjük a pesztóval és a sajtkrémmel, majd ráfektetjük a másik leveles tésztát és kissé lenyomkodjuk.

A legnagyobb háromszöget vágjuk ki a tésztából, amit lehetséges és a leeső részt félretesszük. Pizzavágóval a két hosszabbik oldalon egymás alatt centinként bevágunk úgy, hogy középen kb. 2 centis rész egyben maradjon. A csíkokat kétszer megtekerjük. A fenyőt a papírral együtt egy tepsire húzzuk.

A félretett részeket is csíkokra vágjuk, megtekerjük, és a fa körül elrendezzük. A tésztát megkenjük a tejjel, megszórjuk a szezámmaggal és szétszórva rátesszük a paradicsomokat. A sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd mártogatósokkal tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva