Kapros cukkinikrémleves pirított csirkemájjal
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 zsenge cukkini
-1 cs. friss kapor
-4 ek. olívaolaj
-2 ek. liszt
-8 dl zöldségleves
A levesbetéthez:
-15 dkg tisztított csirkemáj
-2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a cukkinit megmossuk, kisebb darabokra aprítjuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, és kicsi kockákra daraboljuk.
Mélyebb edényben, a forró olívaolajon a hagymákat és a cukkinit a megfuttatjuk. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük és felöntjük a zöldséglevessel. Ha felforrt sóval, a kaporral ízesítjük és közepes tűzön puhára főzzük. Ha elkészült, botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Közben a levesbetéthez, az előkésztett csirkemájat serpenyőben a forró olívaolajon megpirítjuk, hogy a közepe rózsaszín maradjon és sóval, őrölt borssal ízesítjük (1-2 perc).
Tálaláskor a forró levest tányérokba vagy csészékbe szedjük, megszórjuk a pirított csirkemájkockákkal. A maradék májat külön tálkában kínáljuk hozzá.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva