Kapros cukkinikrémleves pirított csirkemájjal
2023-11-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-1 fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-2 zsenge cukkini

-1 cs. friss kapor

-4 ek. olívaolaj

-2 ek. liszt

-8 dl zöldségleves

A levesbetéthez:

-15 dkg tisztított csirkemáj

-2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a cukkinit megmossuk, kisebb darabokra aprítjuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, és kicsi kockákra daraboljuk.

Mélyebb edényben, a forró olívaolajon a hagymákat és a cukkinit a megfuttatjuk. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük és felöntjük a zöldséglevessel. Ha felforrt sóval, a kaporral ízesítjük és közepes tűzön puhára főzzük. Ha elkészült, botmixerrel krémesre turmixoljuk.

Közben a levesbetéthez, az előkésztett csirkemájat serpenyőben a forró olívaolajon megpirítjuk, hogy a közepe rózsaszín maradjon és sóval, őrölt borssal ízesítjük (1-2 perc).

Tálaláskor a forró levest tányérokba vagy csészékbe szedjük, megszórjuk a pirított csirkemájkockákkal. A maradék májat külön tálkában kínáljuk hozzá.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva