Káprázatos helyek, ahol kirándulhatsz idehaza
2020-10-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Jó időben nincs is jobb program a kirándulásánál! Épp ezért vegyük fel a túracipőnket, és induljunk útnak! Amennyiben még nem tudjuk pontosan, hogy merre induljunk, akkor válogassunk az alábbi helyek közül.

1. Megyer-hegyi tengerszem

A fotó láttán eláll a lélegzetünk! Ez az elképesztő természeti csoda Sárospatak közelében, a Megyer-hegyen található, ami egy vulkáni eredetű hegy. Míg a 15. században egy kőbánya működött ezen a területen, addig mára egy gyönyörű tó alakult ki a helyére. A tó körüli sziklafalak kb. 70 méter magasak, így elképesztő látványt nyújtanak. A tóhoz a Malomkő tanösvényen lehet eljutni, és a séta közben még közelebbről is megismerhetjük a terület élővilágát és történetét.


2. Andrássy kastély

Ha imádjuk a francia kastélyokat és kerteket, akkor mindenféleképp látogassunk el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadobra, ahol az Andrássy-kastély egy teljesen más világba repít minket. Az 1880 és 1885 között épült kastély az Andrássy család tulajdona volt, később egy gyermekotthonnak adott helyet, napjainkban pedig múzeumként működik. Különlegessége az épületnek, hogy mind a négy évszaknak megvan a saját bejárata, a 12 hónapnak megfelelően 12 tornya van, az 52 hétből adódóan 52 szobája, és a 365 napnak megfelelően 365 ablaka van. Miután megcsodáltuk a kastélyt, következhet a kert, amiben még egy labirintus is található.

3. Füzéri vár

A Füzéri vár a 13. században épült egy vulkanikus hegyre, ami a Zemplén-hegységben található. A felfelé vezető fárasztó út után élvezhetjük a gyönyörű látványt, hiszen nem csak az elénk táruló Hegyköz medencéjét csodálhatjuk meg, hanem a sziklák között megbújó és virágzó növényeket is.

4. Nádasdy-kastély

A Nádasdy-kastély is megér egy vagy akár több látogatást. A Tudor stílusú kastély egy örökké tartó szerelmet szimbolizál: annak ellenére, hogy Zichy Ilona mindössze 24 évesen meghalt, így magára hagyva szeretett férjét, Nádasdy Ferencet, utóbbi minden szobát úgy rendeztetett be, mintha még élne a felesége. A kastélyt egy gyönyörű park övezi, amelyben egy mesterséges tó is található.

5. Jeli arborétum

Aki szereti a növényeket és a csendet, az mindenképp látogasson el a Jeli arborétumba, ahol nem csak különleges növényeket csodálhatunk meg, de egy tóban is gyönyörködhetünk. Ezen felül egy lombkorona sétány is található az arborétumban, ami 10 méteres magasságban helyezkedik el, és egy Sziklás-hegységet bemutató fenyőerdőben vezet végig, aminek a végén egy csőcsúszda várja az odalátogatókat.

Forrás: Activebeauty