Káposztával töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
-4 szelet csirkemellfilé
-20 dkg savanyú káposzta
-1 fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-4 ek. olaj
-2 kk. fűszerpaprika
-1 mk. őrölt kömény
-2 babérlevél
-2 kk. morzsolt rozmaring
-1 ek. felaprított petrezselyem
-30 dkg teljes kiőrlésű orsótészta
Elkészítés:
A csirkemelleket megtisztítjuk, majdnem teljesen kettévágva széthajtjuk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát összevágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
Mély serpenyőben 2 evőkanálnyi olajon a hagymát és a fokhagymát megfonnyasztjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a káposztát, a köményt, a babérlevelet, kevés borsot. Felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt felforraljuk, majd kisebb lángon elfőzzük a levét. A babérlevelet kidobjuk, a káposztát a rozmaringgal és a petrezselyemmel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
A sütőt 200 ℃-ra előmelegítjük. A csirkemellekre simítjuk a káposztát. Jó szorosan feltekerjük, becsomagoljuk alufóliába. Tepsibe kb. 2 dl vizet öntünk, belefektetjük a tekercseket. 45-50 perc alatt megpároljuk, majd deszkára kiszedve kicsomagoljuk. A maradék olajon, serpenyőben a húst megpirítjuk.
A tésztát a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük. A húst felszeleteljük, a tésztával tálaljuk, a pecsenyelével meglocsoljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva