Káposztával töltött csirkemell
2024-08-31  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-4 szelet csirkemellfilé

-20 dkg savanyú káposzta

-1 fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-4 ek. olaj

-2 kk. fűszerpaprika

-1 mk. őrölt kömény

-2 babérlevél

-2 kk. morzsolt rozmaring

-1 ek. felaprított petrezselyem

-30 dkg teljes kiőrlésű orsótészta

Elkészítés:

A csirkemelleket megtisztítjuk, majdnem teljesen kettévágva széthajtjuk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát összevágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.

Mély serpenyőben 2 evőkanálnyi olajon a hagymát és a fokhagymát megfonnyasztjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a káposztát, a köményt, a babérlevelet, kevés borsot. Felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt felforraljuk, majd kisebb lángon elfőzzük a levét. A babérlevelet kidobjuk, a káposztát a rozmaringgal és a petrezselyemmel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.

A sütőt 200 -ra előmelegítjük. A csirkemellekre simítjuk a káposztát. Jó szorosan feltekerjük, becsomagoljuk alufóliába. Tepsibe kb. 2 dl vizet öntünk, belefektetjük a tekercseket. 45-50 perc alatt megpároljuk, majd deszkára kiszedve kicsomagoljuk. A maradék olajon, serpenyőben a húst megpirítjuk.

A tésztát a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük. A húst felszeleteljük, a tésztával tálaljuk, a pecsenyelével meglocsoljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva