Kanalas habos-túrós
2024-02-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 15 szelethez

A tésztához:

-2 tojás

-17,5 dkg cukor

-3 ek. tej

-12,5 dkg vaj

-15 dkg finomliszt

-0,5 csomag sütőpor

-2 ek. cukrozatlan kakaópor

A túrókrémhez:

-4 tojássárgája

-10 ek. cukor

-0,5 csomag vaníliás pudingpor

-50 dkg tehéntúró

-3 ek tejföl

-2 cs. vaníliás cukor

-1 citrom

A habhoz:

-4 tojásfehérje

-10 ek. cukor

-1 ek. citromlé

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojáshabhoz keverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük, és 10 percig sütjük. Ekkor még nem sül át teljesen.

A túrókrémhez a tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a pudingport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig megsült tésztára kanalazzuk, és visszatesszük a sütőbe, 20 percre.

Amíg sül, felverjük a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével. Jó kemény habot kell kapnunk. Rákanalazzuk a habot a majdnem kész túrós süteményre, és 10 percig sütjük, míg a hab kissé megpirul. Ha kihűlt, szeletelhetjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva