Kanalas habos-túrós
Hozzávalók kb. 15 szelethez
A tésztához:
-2 tojás
-17,5 dkg cukor
-3 ek. tej
-12,5 dkg vaj
-15 dkg finomliszt
-0,5 csomag sütőpor
-2 ek. cukrozatlan kakaópor
A túrókrémhez:
-4 tojássárgája
-10 ek. cukor
-0,5 csomag vaníliás pudingpor
-50 dkg tehéntúró
-3 ek tejföl
-2 cs. vaníliás cukor
-1 citrom
A habhoz:
-4 tojásfehérje
-10 ek. cukor
-1 ek. citromlé
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojáshabhoz keverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük, és 10 percig sütjük. Ekkor még nem sül át teljesen.
A túrókrémhez a tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a pudingport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig megsült tésztára kanalazzuk, és visszatesszük a sütőbe, 20 percre.
Amíg sül, felverjük a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével. Jó kemény habot kell kapnunk. Rákanalazzuk a habot a majdnem kész túrós süteményre, és 10 percig sütjük, míg a hab kissé megpirul. Ha kihűlt, szeletelhetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva