Jelek, melyekből tudhatod, hogy legyengült az immunrendszered
2022-03-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Ha észrevetted, hogy mostanában sokáig betegeskedsz, nagyon fáradtnak érzed magad, továbbá gyakran előforduló fertőzésekkel küzdesz, abban az esetben lehet, hogy legyengült az immunrendszered. 

Ha több emocionális stresszt tapasztalsz, esetleg túl sokat dolgozol a munkahelyeden, még az influenza, esetleg a megfázás is könnyen ledönthet a lábadról.


Ennek az a magyarázata, hogy a stressz nagymértékben megterheli az immunrendszert, amely már nem tud effektíven megbirkózni az eltérő kórokozókkal, így sokkal több betegséggel kell számolnunk. A stressz csökkenti a fehérvérsejtek számát a szervezetben, ami segíthet a fertőzések elleni küzdelemben.

Ha gyakran előforduló hasmenésben, székrekedésben szenvedsz, ezen kívül fokozott gáztermeléssel szükséges megküzdened, ez azt jelezheti, hogy immunrendszered nincsen jó állapotban.

A fülgyulladás, a tüdőgyulladás, valamint a hosszan elhúzódó arcüreggyulladás is jelzi, hogy az immunrendszert meg szükséges erősíteni. A gyakran előforduló fáradtság azt is jelezheti, hogy ideje lassítani.

A legjobb, ha kiegyensúlyozott étrenddel, jó alvással, rendszeres időközönként történő testmozgással, gyakran előforduló kézmosással, egészséges testsúly megőrzésével, a cigaretta-fogyasztás abbahagyásával, továbbá a stressz csökkentésével támogatod a szervezeted.

Forrás: Életmódcentrum