Játszani az elérhetetlent? Hatékony társkeresési technika, vagy inkább biztos kudarc?
2021-06-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Játszani az elérhetetlent egy olyan extra izgalmat vihet a társkeresésbe, amely sokakat felvillanyoz. Az emberben születésétől benne él a vadászösztön, és mindig azt akarja megkapni, amit nem lehet.

De mit jelent ez a „játék” a gyakorlatban? Milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal jár, ha belemész egy ilyen kalandba? És persze hogyan csináld jól? Cikkünkben most ezeket a kérdéseket járjuk körül.

Mit jelent a „játszani az elérhetetlent” stratégia?

Nem más, mint egy taktika, amelynek során bár elnyerte a figyelmed valaki, és érzed, hogy ő is nyitna feléd, mégis visszautasító jeleket küldesz, illetve úgy teszel, mint akit egyáltalán nem érdekel. A legfőbb célod mindezzel az, hogy rávedd némi extra erőbedobásra, amelyet abba fektet, hogy meghódítson.

Hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Például nem mondasz igent az első randimeghívásra, de nem is utasítod el teljesen, csak elfoglaltnak tetteted magad, így nyitva hagysz egy kiskaput számára, jelezve, hogy újra próbálkozhat. Miért tennéd ezt? Az egyik oka az lehet, hogy nem akarsz kétségbeesett szinglinek tűnni, aki foggal-körömmel kapaszkodni minden partnerjelöltbe, csak, hogy ne maradj egyedül. A másik oka viszont az, hogy nem szeretnél egy felületes laza románcba belefutni, inkább csak azzal kezdenél, aki tényleg érdemes rá.

De vajon megéri ilyen játszmákkal kockáztatni? Milyen előnyökkel járhat számodra?

Nem egyértelmű, hogy egy ilyen stratégia mindenkinél és minden helyzetben beválhat, de egy próbát megér, ha jól csinálod.

1. előny: Segít kialakítani egyfajta elköteleződést.

Egy ilyen játék jó lehetőséget biztosít mindkét fél számára, hogy eldönthesse, lehet-e komoly kapcsolat adott partnerrel. Egy ismeretség elején még nehéz megjósolni, hogy vajon a másik mit szeretne és milyen tervekkel érkezik. Ez a taktika megmutatja, hogy hajlandó-e megtenni érted plusz egy lépést. Másrészt Neked is van időd kiismerni, nem ugrasz fejest azonnal az ismeretlenbe.

2. előny: Növeli a vonzalmat.

Ami nem lehet a Tiéd azonnal, az mindig vonzóbb, és mindig érdekesebb. Egy plusz izgalmat vihet az ismerkedésbe ez a stratégia, amelytől még inkább szikrázhat körülöttetek a levegő. Mindenkit vonzanak a titkok és a rejtélyek, és ha csak apránként kaphatunk meg valamit, akkor mind többet szeretnénk belőle.

3. előny: Te irányítasz.

Nem kell egy kontrolmániás partnernek lenned, de mégis Te döntheted el, hogyan alakuljanak tovább a dolgok köztetek. Az egyetlen trükk, hogy ne zárkózz el előle teljesen, mert különben elveszíted a figyelmét örökre.

Ezt is olvasd el! - A legjobb 6 online társkeresési stratégia, amit ezen a nyáron neked is ki kell próbálnod!

Jöjjön a másik oldal, melyek a legnagyobb hátrányok?

1. hátrány: Egy ilyen játék összezavarja a partnert.

A felemás válaszok és a többszöri elutasítás frusztrálttá teheti a másik felet. Ha mindig az utolsó pillanatban mondod le a randevút, és ezzel felborítod a napját, az konfliktusokhoz vezet.

2. hátrány: A végén már túlságosan elérhetetlennek tűnsz.

A sokadik elutasítás után a partnered azt hiheti, hogy valaki más tetszik Neked, esetleg már foglalt is vagy, és neki már esélye sincs Nálad. Ezért feladja a próbálkozást, és könnyebb „prédát” keres. Esetleg átlendülhet egy másik irányba is, és azt gondolhatja rólad, hogy túlságosan sznob vagy, aki magasan hordja az orrát, és aki őt semmibe veszi.

3. hátrány: Nem mindenki szereti, ha játszanak vele.

Egy ilyen taktika könnyen a visszájára sülhet el, ha a másik fél nem akar beszállni a játékba. Különösen akkor, ha valaki komoly kapcsolatot keres, egy ilyen macska-egér harc elbizonytalanítja, és nem fogja jó néven venni a visszautasításokat.

Hogyan csináld jól?

Erre is van néhány tippünk. Ha úgy érzed, hogy a partnered vevő lenne egy ilyen játékra, akkor kövesd az alábbi tanácsokat, hogy a végén boldogan igent mondhass neki:

- Gondosan válogasd meg a szavaid! Ha valaki felkeltette az érdeklődésedet, akkor ahelyett, hogy meghívnád vacsorára, inkább fogalmazz úgy, hogy „elmehetnénk együtt valahová”. Amikor ugyanis kis morzsákat szórsz elé, attól beindul a fantáziája neki is.

- Keltsd fel benne a reményt, de ne legyél mindig elérhető! A lényeg, hogy elérd, Rád gondoljon, és Téged akarjon. Ha egyszerűen elutasítod, akkor feladja. Viszont, ha ajánlasz némi alternatívát, akkor fenntarthatod a lelkesedését.

- Ne válaszolj azonnal az üzeneteire! Mutasd meg neki, hogy megvan a saját életed, a napi időbeosztásod, és nem várod kétségbeesetten minden levelét. Persze válaszolni mindig illik, csak kicsit hagyd, hogy érlelődjön a dolog.

- Ne adj fel érte mindent azonnal! Apránként vond be őt az életedbe, és soha ne válj túlságosan ragaszkodóvá, mert azzal csak elijeszted.

- Figyelj oda rá, de azért tartsd meg a szabadságod! Ha mindig együtt vagytok, akkor nem fogsz neki hiányozni. Legyenek külön programjaitok, és hagyjatok egymásnak elég teret, hogy aztán sokkal jobban várjátok, hogy újra találkozhassatok.

Egy kis móka feldobja a párkeresést, de mindig fontos az őszinteség és tisztelet egymás iránt. Ha kissé jobban kéreted magad, azzal nem árthatsz senkinek, sőt, még inkább felkeltheted benne a vadászösztönt. A lényeg, hogy tarts fenn egy egészséges egyensúlyt, éreztesd vele, hogy megéri érted kicsit többet küzdeni!