Janicsák Veca a válásáról vallott
2022-02-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Janicsák Veca az elmúlt években megküzdött a méhnyakrákkal, elvált a férjétől, mégis pozitívabb, mint valaha. A küzdelme sokak számára példaértékű lehet. A hot! magazin mélyinterjújában Veca a házasságáról és a betegséggel való küzdelméről is vallott.– Akarod hinni, hogy a másik is olyan, mint te vagy, próbálod elhinni, hogy a szándékai mindig a legjobbak. Ez a barátokra is igaz. Az ember szeret, bízik. Ez hit kérdése is. De van egy pillanat, amikor rájössz, hogy nem mindenki ugyanolyan, mint te... – kezdi az énekesnő a hot!-nak házassága megromlásáról.

Annak idején az esküvőjükről is a magazin számolt be, akkor kijelentették, hogy örökké a másikkal akarnak lenni. Nehéz lehetett, amikor rájöttek, hogy ez nem megy.

– Már másként gondolkodom erről is. De attól még nem bánom. Hiszen hogyan tudnék hozzámenni valakihez, ha nem azt gondolom, örökre szól? Ez egy házasság része. Ha meg nem úgy van, fel kell dolgozni. (...) Mérleg jegyű vagyok, fontos a harmónia. Ha ez nincs, akkor nem érzem jól magam. De ez jelenti azt, hogy felnőttem. Meg tudom húzni a határaimat, ami azt is jelenti, hogy mások meddig mehetnek el veled szemben. Elfogadtam, hogy nekem milyen személyiségű ember való akár párnak, akár barátnak. Fejlődtem sokat, dolgozom ezen mindig, igyekszem, hogy tudjak változni, maradjon önreflexióm – magyarázza Veca a házasságával kapcsolatban, majd arra a kérdésre is válaszolt, készen áll-e arra, hogy valakit újra szeressen...

– Meg kellett tanulnom, hogy tudjam magamat szeretni. Hogy azt tudjam mondani: ezzel az emberrel – aki magam vagyok – le tudom élni az életemet. Eljutottam oda, hogy teljes mértékben alkalmas vagyok arra, hogy mást szeressek és más is szeressen engem.

Vecának nagyon nehéz volt elmondania, hogy elváltak, de ez talán még könnyű lehetett ahhoz képest, hogy milyen kálvárián ment végig. Az egészségügyi problémái minden nőt iszonyatosan megviselnének.

– Sokan szenvednek hasonlótól, ezért is éreztem fontosnak, hogy elmondjak mindent. De az, hogy itt lehetek, hogy most már egészséges vagyok, annak köszönhető, hogy szűrésekre jártem. Erről beszélni kellett, a lelkem most szabadult fel. Az újraértelmezett önmagam megélése az, hogy nyíltan vállalom – folytatja Veca, aki úgy érzi, újjászületett a súlyos betegség legyőzésével, majd azt is elárulta, hogy a kislányuk, Emma életében nem történtek nagy változások a válásuk miatt. – Úgy él, ahogy azt megszokta. Sok közös programunk van, a kedvencünk az, hogy minden este táncolunk.

Forrás: Blikk