Itt a megoldás, ha szorít a cipőd!
2017-08-05  /  Szerző:   /   Rúzs Gyakran előfordul velünk, hogy megvásárolunk egy gyönyörű új cipőt annak ellenére, hogy nem pont a mi méretünk és kényelmetlen. Ha neked is szokott szorítani a cipőd, íme néhány tipp, amivel kitágíthatod.Hogyan tágítsuk ki a cipőket?

1. Töröljük át a cipőnk belsejét 96%-os alkohollal, vegyük fel a lábunkra és járkáljunk benne 2 órán keresztül. Minden új cipő esetében érdemes alkalmazni ezt a trükköt, mert így a cipő a lábunkhoz idomul és a későbbiekben sem fog szorítani.

2. Egy hajszárító és egy vastag zokni segítségével rövid idő alatt kibővíthetjük a lábbelinket. Vegyük fel a zoknit és húzzuk a lábunkra a cipőt, melegítsük a hajszárítóval ott, ahol nyom.

3. A bőrcipők belsejét kenjük be ricinusolajjal és húzzuk fel a lábunkra, járkáljunk benne legalább 2 órát. A bőrcipők külsejét is remekül ápolhatjuk ricinusolajjal.

4. A cipő belső részét kenjük be paraffinolajjal és tömjük ki egy vastag zoknival, ott ahol nyom, hagyjuk így egy éjszakán keresztül. Reggel töröljük le a fölösleges paraffint.

5. Néhány vizes újságpapírt gyűrjünk össze és béleljük ki vele a cipőt, hagyjuk szoba hőmérsékleten megszáradni.

Forrás: Blikk