Isteni nutellás krémes
2023-03-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Nutellás krémes

Hozzávalók 24 szelethez

A tésztához:

-6 tojásfehérje

-6 ek. cukor

-1 ek. olaj

-0,5 csomag sütőpor

-4 ek. liszt

-2 ek. zsemlemorzsa

-15 dkg felaprított dió

-1 üveg nutella (mogyorókrém)

-25 dkg háztartási keksz

-1 dl tej

-1 ek. rum

A krémhez:

-8 dl tej

-10 dkg cukor

-2 csomag vaníliás pudingpor

-25 dkg vaj

-5 dkg kakaópor

A tetejére:

-2 dl tejszín

-2 ek. csokoládéreszelék

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjéket és a cukorral felhabosítjuk. Fakanállal belekeverjük az étolajat, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát és a vágott diót. Sütőpapírral bélelt kb. 30*35 cm-es tepsibe öntjük, megsütjük 10-15 perc alatt, és a még meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

A tejből, a cukorból a vaníliás pudingból krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük és a hideg vaníliás krémet kanalanként hozzáadjuk. A krém felét rákenjük a nutellás tésztára.

A kekszeket a rummal elkevert tejbe mártjuk, beborítjuk vele a sütemény tetejét. A krém másik felébe belekeverjük a kakaóport, és rákenjük a kekszrétegre. Néhány órára hidegre tesszük.

A tetejére keményre vert tejszínhabot kenünk, és megszórjuk reszelt csokival vagy amivel tetszik.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 5 óra múlva