Isteni nutellás krémes
Nutellás krémes
Hozzávalók 24 szelethez
A tésztához:
-6 tojásfehérje
-6 ek. cukor
-1 ek. olaj
-0,5 csomag sütőpor
-4 ek. liszt
-2 ek. zsemlemorzsa
-15 dkg felaprított dió
-1 üveg nutella (mogyorókrém)
-25 dkg háztartási keksz
-1 dl tej
-1 ek. rum
A krémhez:
-8 dl tej
-10 dkg cukor
-2 csomag vaníliás pudingpor
-25 dkg vaj
-5 dkg kakaópor
A tetejére:
-2 dl tejszín
-2 ek. csokoládéreszelék
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjéket és a cukorral felhabosítjuk. Fakanállal belekeverjük az étolajat, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát és a vágott diót. Sütőpapírral bélelt kb. 30*35 cm-es tepsibe öntjük, megsütjük 10-15 perc alatt, és a még meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A tejből, a cukorból a vaníliás pudingból krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük és a hideg vaníliás krémet kanalanként hozzáadjuk. A krém felét rákenjük a nutellás tésztára.
A kekszeket a rummal elkevert tejbe mártjuk, beborítjuk vele a sütemény tetejét. A krém másik felébe belekeverjük a kakaóport, és rákenjük a kekszrétegre. Néhány órára hidegre tesszük.
A tetejére keményre vert tejszínhabot kenünk, és megszórjuk reszelt csokival vagy amivel tetszik.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva